Recept na karamelizovanou cibuli na burgery
Domácí hamburgery prostě nemají chybu. Recept na domácí bulky najdete zde. Dneska si popíšeme, jak na bezkonkurenční karamelizovanou cibuli, která z domácího burgru udělá to pravé labůžo! Tento recept je pro 6-8 větších Burgerových bulek. Samozřejmě záleží na vás, kolik cibule do burgru přidáte.
Budete potřebovat
3 větší cibule = asi 300 g (červené nebo klasické)
70 g třtinového cukru
3 lžíce olivového oleji a 1 lžíci másla
3-4 lžíce octa
Postup:
Cibuli oloupejte, rozpulte a nakrájejte na proužky.
Ve větší pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte olej, vsypte nakrájenou cibuli a smažte na středním plamenu, dokud nezesklovatí. To bude trvat přibližně 10 minut. Poté přidejte cukr, máslo a ocet a povařte ještě přibližně 15 minut na mírném plameni.
Cibule bude mít výbornou chuť a konzistenci mírně na zkus.
Recept na maso do burgru najdete zde a nezapomeňte také na domácí housky na hamburgery.
Komentáře k článku
naivka 30.9.2021 (19:35)
jakoze 70g cukru? sladky jak prase, uz nikdy vice…