Recept na krůtí burgery
Udělat dobrý domácí hamburger není tak jednoduché, jak by se na první pohled mohlo zdát. Neváhejte začít krůtím masem, které jednoduše ochutíte a na grilu bude hotové vcukuletu. Takto natrénujete na pravý mletý hovězí steak.
Na 9 burgrů budete potřebovat
1 kg krůtích prsou
10 dkg anglické slaniny nebo špeku
1 menší cibule
3 stroužky česneku
2 lžičky soli nebo dle chuti
1 lžíci kečupu
1 lžíci hořčice
1 vejce + 1 bílek
čerstvě mletý pepř dle chuti
čerstvé bylinky dle chuti (nejlepší je petrželka, rozmarýn a libeček)
Postup:
1. Krůtí prsa omyjte, osušte a nakrájejte na menší kostky. Bylinky omyjte a nechte okapat, oloupejte cibuli a česnek.
2. Bylinky, cibuli a česnek vložte do sekacího robotu, přidejte maso, vejce a bílek, sůl a pepř. Dochuťte kečupem a hořčicí.
Umixovanou směs nechte odpočinout a tvořte kuličky. Pomohou namočené ruce. Jinak se hmota vůbec nelepí a není potřeba do ní přidávat strouhanku. Těsně před podáváním si namočte ruce, kuličky rozplácněte do požadovaného tvaru a grilujte z obou stran.
Masové placky nejsou nijak zvlášť vzhledné, na Burgery poněkud světlé. Ale po ochutnání masu nevalnou barvu jistě odpustíte!
Recept na domácí housky, karamelizovanou cibulku a domácí tatarku přineseme v některém z příštích článků.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.