Pohankové galettes se sýrem Lipno
Francouzské galettes jsou tenké pohankové placky připravené naslano. Opékáme je na pánvi a plníme vejcem, šunkou a sýrem, klidně i tím taveným. Extra smetanové Jihočeské Lipno má výraznou sýrovou chuť a je tedy pro galettes jako stvořené.
Délka přípravy: 15 minut
Ingredience (na 6 porcí)
- 100 g pohankové mouky
- 300 ml trvanlivého Jihočeského mléka
- 1 vejce
- špetka soli
- 40 g Jihočeského másla + na smažení
- Plátkový sýr Lipánek
Náplň
- 5 plátků šunky dle výběru
- 6 vajec
- 6 trojúhelníčků sýru Lipno
Návod na přípravu
V míse smícháme mouku, vejce, sůl a trvanlivé Jihočeské mléko. Necháme v lednici chvíli odpočinout. Poté do těsta přimícháme rozehřáté Jihočeské máslo. Na pánvi rozehřejeme Jihočeské máslo, vlijeme malou naběračku těsta a ihned do palačinky rozklepneme jedno vejce. Bílek posypeme šunkou a na kostičky nakrájeným sýrem Lipánek. Přeložíme opatrně okraje přes bílek, až vznikne čtvercový tvar palačinky, a opékáme do zhnědnutí.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.