Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Pohankové galettes se sýrem Lipno

Pro 2315 Autor: Komerční sdělení

Francouzské galettes jsou tenké pohankové placky připravené naslano. Opékáme je na pánvi a plníme vejcem, šunkou a sýrem, klidně i tím taveným. Extra smetanové Jihočeské Lipno má výraznou sýrovou chuť a je tedy pro galettes jako stvořené.

Foto: madeta.cz

Délka přípravy: 15 minut

Ingredience (na 6 porcí)

  • 100 g pohankové mouky
  • 300 ml trvanlivého Jihočeského mléka
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 40 g Jihočeského másla + na smažení
  • Plátkový sýr Lipánek

Náplň

  • 5 plátků šunky dle výběru
  • 6 vajec
  • 6 trojúhelníčků sýru Lipno

Návod na přípravu

V míse smícháme mouku, vejce, sůl a trvanlivé Jihočeské mléko. Necháme v lednici chvíli odpočinout. Poté do těsta přimícháme rozehřáté Jihočeské máslo. Na pánvi rozehřejeme Jihočeské máslo, vlijeme malou naběračku těsta a ihned do palačinky rozklepneme jedno vejce. Bílek posypeme šunkou a na kostičky nakrájeným sýrem Lipánek. Přeložíme opatrně okraje přes bílek, až vznikne čtvercový tvar palačinky, a opékáme do zhnědnutí.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Zář 2024>>
PÚSČPSN
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
události
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist