Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Výborné hovězí maso ze Skalan

Srp 1328 Autor: Redakce

Jestliže už nemáte chuť chodit kupovat maso do hypermarketů, není se ani čemu divit. Po všech možných aférách s plesnivým masem a masem, které vlastně ani není maso, jen málokdo stále ještě věří kvalitě takového zboží. A co si poté myslet o tom, když si k obědu chcete udělat lasagne s hovězím masem a místo toho si nevědomky pochutnáváte na masu koňském? A takto bychom mohli pokračovat opravdu dlouho. Pokud si tedy chcete koupit maso, u kterého budete mít jistotu, že je čerstvé, zdravé a dokonce budete vědět i to odkud vaše maso pochází, zajeďte do Skalan. Že jste o Skalanech ještě nikdy neslyšeli? Tak to je ale jistě velká chyba!

Skalany je malá vesnička, kterou naleznete v okrese Semily. Je to část obce Vyskeř, asi 2,5 km na západ od Vyskeře. Pokud pojedete z Turnova, připravte se na cestu dlouhou asi 8 km. Rozhodně to není nijak daleko a navíc pojedete v okolí krásného českého ráje. Cesty rozhodně nebudete litovat a dokonce se vám to také rozhodně velice vyplatí. Ptáte se proč? Pokud opravdu nevíte, co tak skvělého ve Skalanech naleznete, čtěte dál.

maso ze skalanKromě toho, že Skalany jsou krásná zemědělská vesnička, zde totiž naleznete i obchůdek, kde si můžete zakoupit opravdu vynikající maso (vzhledme k poprávce je nutné ho předem objednat prostřednictvím nového e-shopu: zivotnavsi.cz/obchod/). Zakoupit zde můžete hovězí maso, ale ne jen tak ledajaké. Vybrat si zde můžete snad ze všeho, co vás jen napadne a navíc ve špičkové kvalitě. Kvalita masa je totiž samozřejmě závislá na kvalitě života hovězího dobytka. Ten se v okolí Skalan pase na nekonečných loukách. Pojďme si ale stručně představit, co vše na vás ve Skalanech může čekat.

Jaké části hovězího masa zde tedy můžete zakoupit?

Prvním kouskem, který si zde můžete pořídit je zadní bez kosti, tedy kýta. Toto maso se hodí na různé rolády, omáčky, dušení nebo smažení. Pokud maso bude z mladého skotu, lze ho také použít i na tatarský biftek. Dále je v nabídce plec. Jedná se o zcela libové maso z přední nohy. Toto maso se velice podobá zadní kýtě a lze ho tedy opět použít na rolády, dušení nebo i na různé omáčky. Dalším kouskem masa, které je výborné na steaky, rostbíf, grilování nebo smažení je roštěná. Tuto část masa naleznete na zádovém svalu skotu. Přední maso bez kosti je o něco prorostlejší, a proto se hodí na přípravu gulášů a jiných omáček.

hovezi pupekZakoupit zde také můžete pupek neboli bok. Toto maso je také prorostlejší a proto se opět nejvíce hodí na různé omáčky. Najít ale můžete také i recepty na grilovaný pupek.

Nejlepší maso na vývar a polévky je přední s kostí, připravit z něho můžete ale také i výborné omáčky. Myslíte, že už to musí být vše? Tak to jste na omylu, nabídka stále ještě pokračuje. Nyní se dostáváme ke kližce. Jedná se o maso, které naleznete na zadní i přední noze skotu. Maso je porostlé drobnými svaly a proto se hodí hlavně na guláše. Zakoupit můžete také ořez. Jedná se o maso, které vzniká při bourání a zpracovávání masa. Je ideální na klobásy, karbanátky a na ostatní pokrmy z mletého masa. Chcete si pořídit falešnou svíčkovou? Zde můžete!  A ano, stále to ještě není vše, to nejlepší si necháme na konec. Tím asi nejlepším a také nejdražším kouskem je svíčková. Tento kousek masa je skvělý na přípravu steaků, na grilování a na přípravu těch více slavnostních pokrmů.

Zkrátka zde naleznete opravdu skoro všechny částí hovězího masa a jeho ceny opravdu nejsou vysoké. Maso je výborné a opravdu stojí za to. Pokud si ale chcete maso ze Skalan pořídit, není čas na váhání, maso je zde zamluveno i na měsíc dopředu.

Více o mase (nejen hovězím) a jeho nákupu najdete v našem seriálu:

 

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Jedna reakce na Výborné hovězí maso ze Skalan
  • Redakce 2.9.2013 (12:52)

    Protože se nám hromadily dotazy na cenu masa a jeho označení, tak vězte, že 1 kg kýty vyjde na 220 Kč. Takže cena jako v krámu. Maso nemá označení bio. Naše legislativa je tak složitá, že se do toho majitelé zatím nepustili. I bez tohoto označení ale na první ochutnání poznáte, že se skot měl opravdu dobře. Dle vyjádření paní majitelky, Doubravky Fišerové, je i porážka zvířat šetrná, stejně jako porcování a balení masa, na které sama dohlíží. Nemusíte se tedy bát, že dostanete igelitku masa a rozporcovat si ho budete muset sami! Maso je vakuově baleno v balíčcích tak akorát velkých pro jeden oběd.

Kategorie
<<Lis 2020>>
PÚSČPSN
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
události
Spolupracujeme:
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist