Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Utopenci pro rybáře s nálevem s kari kořením

Bře 2425 Autor: Redakce

Kdo by neznal špekáčky (či jiný salám) v kysele kořeněném nálevu se spoustou cibule a třeba i pálivými papričkami. Určitě máte oblíbený recept. My také, ale na jedné oslavě jsme pochutnali tyto a okamžitě se staly našimi oblíbenými. Připravujeme je na každou větší akci a masožravcům jako dárek třeba k narozeninám. Nevýhoda takového dárku ale je, že o něho přijdete ještě během oslavy. Pokud totiž oslavenec načne lahev, většinou vůbec nic nezbyde.

Nachystejte si čistou suchou sklenici, nejlépe o objemu 3 litry, se šroubovacím víčkem (nebo 3-4 klasické zavařovací sklenice na okurky). Určitě také dbejte na výběr opravdu kvalitního salámu nebo buřtů, které jsou s vysokým procentem podílu masa.

Náš tip: Pokud máte rádi ostrou chuť, sáhněte po chilli buřtech. Už jsou k sehnání bez větších problémů.

Na lák budete potřebovat:

  • 0,75 l vody
  • 0,5 l octa
  • ¼ lžičky soli
  • ¼ lžičky kari
  • 2 lžíce cukru
  • 16 kuliček nového koření
  • 16 kuliček pepře
  • 2 bobkové listy
  • 5 naložených feferonek (ty můžete vynechat)

Dále budete potřebovat:

  • 2 kg kvalitních špekáčků
  • 800 g cibule
  • 200 g papriky (není nutné)
  • kulličky černého pepře na očička

Postup:

Několik hodin předem si připravte nálev. To je velmi jednoduché, protože 10 minut provaříte všechny suroviny na nálev. Díky zvýšené teplotě koření pustí chuť. Zatímco nám lák chladne, připravíme si cibuli. Tu oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na proužky. Špekáčky prokrojíme (salám nahrájíme na kolečka 0,5 cm široká), vykrájíme z nich rybičky, které dozdobíme pepřem jako očička. Nyní střídavě vršíme do čisté suché sklenice po patrech a prokládáme cibulí. Nakonec zalijeme vychladlým nálevem, zavíčkujeme a necháme uležet alespoň 3 dny.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist