Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Tvarohový velikonoční beránek

Dub 2010 Autor: Redakce

Velikonočních odzkoušených receptů není nikdy dost. Zkuste jemné tvarohové těsto na beránka, které vám příjemně provoní celý byt. Díky tvarohu zůstane beránek vláčný opravdu dlouho, dokud ho samozřejmě do té doby nesníte. Dozdobíte pocukrováním, očičkama z lentilek a mašlí. Recept je na klasickou zavírací beránkovou formu (nebo malou bábovkovou).

beranek z tvarohoveho testa

Budete potřebovat:

  • 225 g polohrubé mouky
  • 250 g tvarohu
  • 180 g rozpuštěného másla
  • 200 g cukru
  • 4 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžíci citronové šťávy
  • špetku soli

Dále pak: máslo a hrubou mouku na vymazání a vysypání formy

Postup:

Rozehřejte máslo, nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Troubu předehřejte na 180 °C. Formu na beránka (obě části) vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

tavrohovy beranek

Vejce s cukrem vyšlehejte do světlé pěny, přidejte citronovou šťávu a máslo a znovu prošlehejte. Přisypte zbylé suroviny a ještě jednou celou směs prošlehejte.

Do spodního dílu formy opatrně vlijte připravené těsto, s formou několikrát oparně klepněte, aby se těsto pohodlně rozprostřelo do všech záhybů a zakryjte horním dílem formy.

tavrohovy beranek

Beránka pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut, během pečení troubu neotvírejte. Teplotní šok by mohl zapříčinit zdrcnutí těsta. Zda je beránek pečený poznáte podle zlatavé barvy nebo špejlí, na které by nemělo ulpívat žádné vlhké těsto.

Náš tip: Recept na piškotového beránka najdete ZDE.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist