Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Rychlé, snadné a lehké ovocné dezerty

Led 2223 Autor: Claudie Kornelová

Protože nás ještě čekají krásné teplé dny a jelikož jsme uprostřed sezóny, kdy jsou na trhu ke koupi různé druhy ovoce, tak by byla škoda toho nevyužít. Ovoce je nejen chutné a osvěžující, ale také plné důležitých vitamínů, které naše tělo potřebuje. Pokud jeho konzumaci zanedbáváte, vyrobte si některou z níže uvedených dobrot a dopřejte si tak (a vašim dětem) poctivou dávku zdraví.

ovoce

Ovoce má mnoho vitamínů. Zdroj foto: Pixabay.com – silviarita

Jahody v čokoládě

Co budete potřebovat:

  • cca 300-500g jahod
  • cca 200g čokolády nebo čokoládových lupínků (hořké, sladké, bílé, tmavé – volba je na vás)
  • 2 polévkové lžíce kokosového oleje

Postup: Velký ploch vyložte pečícím papírem. Jahody pořádně omyjte a osušte papírovými utěrkami. V malé misce vhodné do mikrovlnné trouby zkombinujte kokosový olej spolu s čokoládou. Následně v 30 sekundových intervalech a za stálého míchání čokoládu rozehřívejte, dokud se zcela nerozpustí. Jahody namáčejte v čokoládě a pokládejte na připravený plech. Dejte do lednice a nechte zcela zatuhnout (cca 30 minut).

jahody

Jahody v čokoládě jsou výborným dezertem. Zdroj foto: Pixabay.com – BrookLorin

Prosecco hrozny

Co budete potřebovat:

  • cca 1kg hroznového vína
  • 1 láhev (750ml) Prosecca
  • 120 ml vodky
  • 64g cukru

Postup: Hrozny dobře omyjte a vložte do větší mísy. Následně je zalijte proseccem a vodkou a nechte alespoň jednu hodinu odstát (namáčet) v lednici. Hrozny vyndejte, osušte a poté přendejte na malý plech a posypte cukrem. Plech protřepejte tam a zpět, dokud nejsou hrozny plně obaleny v cukru. Podávejte v misce.

hrozno

Tento recept je spíš pro věk 18+. Zdroj foto: Pixabay.com – JosepMonter

Ovocný dip na ovoce

Co budete potřebovat:

  • 2 (250g) bloky smetanového sýra, změklého
  • krém z marshmallow (najdete ke koupi na internetu)
  • šťávu z jednoho pomeranče
  • různé druhy ovoce k podávání

Postup: Ve velké míse vyšlehejte pomocí ručního mixéru smetanový sýr a krém z marshmallow, dokud nevznikne hladký krém. Poté vmíchejte pomerančový džus a důkladně promíchejte. Dejte do lednice a chlaďte (nejméně jednu hodinu), dokud nebudete chtít servírovat. Podávejte s ovocem.

dip

Ovocný dip je tak osvěžující. Zdroj foto: Pixabay.com – PublicDomainPictures

Minidortíky z vodního melounu

Co budete potřebovat:

  • 1 menší vodní meloun
  • šlehačku
  • cukrové zdobení

Postup: Ostrým kuchyňským nožem odkrojte z melounu kůru a seřízněte jeho spodní stranu, abyste si ho mohli postavit. Meloun nakrájejte na 5 cm silné plátky. Pomocí kulatého vykrajovátka vykrajujte z plátků melounu malá kolečka. Na vrch každého kola nastříkejte šlehačku a posypte zdobením. Servírujte!

meloun

Dortík z vodního melounu ocení hlavně děti. Zdroj foto: Pixabay.com – la-fontaine

Duhové ovocné špízy

Co budete potřebovat:

  • 7 malin
  • 7 jahod
  • 7 mandarinkových dílků
  • 7 kostek (plátků) z manga
  • 7 kostek (plátků) ananasu
  • 7 kostek (plátků) z kiwi
  • 7 kuliček hroznového vína zeleného
  • 7 kuliček hroznového vína červeného
  • 14 borůvek

Postup: Vezměte 7 dřevěných špejlí a na každou navlékněte následující ovoce – 1 malinu, 1 jahodu, 1 díl mandarinky, 1 kostku z manga, 1 kostku z ananasu, 1 kostku z kiwi, 1 zelenou a 1 červenou bobuli a nakonec 2 borůvky. Uspořádejte do tvaru duhy a servírujte.

špíz

Ovocné špízy musíte zkusit! Zdroj foto: Pixabay.com – TheAskewBox

Broskvová zmrzlina

Co budete potřebovat:

  • 3 šálky broskvové dužiny
  • 2 litry mléka
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy
  • 500 ml smetany
  • 2 hrnky cukru
  • ¼ čajové lžičky mandlového extraktu
  • 4 vejce

Postup: K broskvové dužině přidejte lžíci citronové šťávy a 1 šálek cukru – vše nechte 1 hodinu odstát. Druhý šálek cukru a špetku soli přidejte k jemně rozšlehaným vejcím. Poté vmíchejte polovinu mléka. Směs cukru, vajec a mléka vařte ve vodní lázni, aby vznikla hustá směs (něco jako puding). Nechte vychladnout. Přidejte zbývající mléko, částečně ušlehanou smetanu, mandlový extrakt a sladkou broskvovou dužinu. Nalijte směs do nádobky či do vašeho zmrzlinovače a zmrazte (pokud jste dali směs do nádobky, tak v lednici). Pokyny a čas se mohou lišit. Z tohoto receptu budete mít 3,5 až 4 litry zmrzliny.

zmrzlina

Broskvová domácí zmrzlina je plná vitamínů. Zdroj foto: Pixabay.com – katyveldhorst

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Srp 2022>>
PÚSČPSN
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
události
Sklik
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist