Přebyla vám vařená vejce? Aneb velikonoční vaječná pomazánka
Pomazánky jsou naprosto úžasné. Většinou jsou z levných surovin a nasytíte jimi celou rodinu. Vaječná pomazánka navíc patří mezi nejchutnější a nejpopulárnější domácí pomazánky vůbec. Pokud vám navíc koledníci přinesli vařená vejce, jistě už nevíte, co s nimi. Zbylé suroviny pak budete mít zcela jistě doma. Nejde o žádnou složitost. V podstatě jen smícháte všechny suroviny a je to.
Ingredience:
5-6 vajec uvařených natvrdo (podle velikosti)
1 polévková lžíce majonézy
80 g sýru typu žervé
4 sterilované okurky
1 kávová lžička plnotučné hořčice
svazek jarní cibulky nebo 1 bílá cibule
čerstvá pažitka, pepř a sůl na dochucení
v případě potřeby 1 polévková lžíce bílého jogurtu
Postup přípravy:
Vejce uvařte natvrdo a po vychladnutí oddělte žloutky od bílků. Bílky nakrájejte na menší kostičky. Žloutky rozdrolte v misce, do které přidejte majonézu, žervé, hořčici a sýr. Přidejte rozporcované bílky, okurky nařezané rovněž na kostičky a nasekanou cibulku s pažitkou.
Vše jemně promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Dle požadované hustoty můžete přidat ještě trochu jogurtu. Pomazánku namažte na tousty, bagetu či čerstvý celozrnný chléb.
Další vaječné recepty najdete zde.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.