Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Přebyla vám vařená vejce? Aneb velikonoční vaječná pomazánka

Dub 1506 Autor: Redakce

vajecna pomazankaPomazánky jsou naprosto úžasné. Většinou jsou z levných surovin a nasytíte jimi celou rodinu. Vaječná pomazánka navíc patří mezi nejchutnější a nejpopulárnější domácí pomazánky vůbec. Pokud vám navíc koledníci přinesli vařená vejce, jistě už nevíte, co s nimi. Zbylé suroviny pak budete mít zcela jistě doma. Nejde o žádnou složitost. V podstatě jen smícháte všechny suroviny a je to.

Ingredience:

5-6 vajec uvařených natvrdo (podle velikosti)
1 polévková lžíce majonézy
80 g sýru typu žervé
4 sterilované okurky
1 kávová lžička plnotučné hořčice
svazek jarní cibulky nebo 1 bílá cibule
čerstvá pažitka, pepř a sůl na dochucení
v případě potřeby 1 polévková lžíce bílého jogurtu

Postup přípravy:

Vejce uvařte natvrdo a po vychladnutí oddělte žloutky od bílků. Bílky nakrájejte na menší kostičky. Žloutky rozdrolte v misce, do které přidejte majonézu, žervé, hořčici a sýr. Přidejte rozporcované bílky, okurky nařezané rovněž na kostičky a nasekanou cibulku s pažitkou.

Vše jemně promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Dle požadované hustoty můžete přidat ještě trochu jogurtu. Pomazánku namažte na tousty, bagetu či čerstvý celozrnný chléb.

Další vaječné recepty najdete zde.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Lis 2018>>
PÚSČPSN
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
události
Spolupracujeme:
Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist