Zeleninový salát s avokádem
Musíme si to udělat hezké. To si s kamarádkami říkáme dnes a denně. V neposlední řadě ale také dobré. Právě proto v dnešním článku přinášíme recept na dokonale vyvážený, chuťově ladící zeleninový salát. Je tak dobrý, že ho budete dělat často. Hodí se jen tak, jako zdravá večeře, ale klidně jako příloha k masu při grilování. Vitamínová bomba vám zvedne náladu. Recept jsme získali od naší kamarádky, Japonky, která v ČR žije již řadu let. Japonci často používají syrové houby a nikdy je neloupou. Má to své kouzlo, zkuste to také! Nejen, že si ušetříte práci, ale nepřijdete o spoustu vitamínů a zajímavou chuť.
Pro 2 osoby budete potřebovat:
- 200 g mix listových salátů
- 1 středně velké, akorát zralé avokádo (ready to eat)
- 1 červenou kapii
- 1/2 menší červené cibule
- 5 menších čerstvých žampionů
- zrníčka z poloviny granátového jablka
Na zálivku budete potřebovat:
- ½ lžičky třtinového cukru (můžete vynechat)
- špetku soli
- špetku čerstvě mletého pepře
- 1 lžičku limetové šťávy
- 1 lžičku octa
- 1 lžičku olivového oleje
Postup:
Všechnu zeleninu omyjte a nechte oschnout.
Mezi tím si nachystejte ve větší misce zálivku smícháním všech surovin. Pokud použijete cukr, měl by být zcela rozpuštěný.
Syrové žampiony nakrájejte na tenké plátky a vložte do zálivky, promíchejte a nechte macerovat.
Mezi tím nakrájejte cibuli a papriku na proužky, z granátového jablka vyjměte semínka a avokádo rozpulte, zbavte pecky a slupky a nakrájejte na proužky. Vše vložte k žampionům a promíchejte.
Salátové lístky vložte do vhodného talíře a navršte na ně zálivkou ochucenou zeleninu. Pokud chcete, můžete jemně promíchat.
Podávejte s kouskem opečeného toastu. Ale to vůbec není nutné. Avokádo vás krásně zasytí.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.