Pudinková buchta se zakysanou smetanou
Tato buchta je jedna z těch „mokrých“. Jde o velmi vláčnou buchtu, která chutná malým i velkým. Díky různým obměnám lze péci opravdu často.
200g polohrubé mouky
180g cukru krupice (krystal)
½ hrnku oleje (100 ml)
½ hrnku mléka
¾ prášku do pečiva
3 vejce
špetka soli
Všechny suroviny smícháme a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Na těsto rovnoměrně rozlijeme uvařený pudink. Na ten budete potřebovat 1l mléka, 3 balíčky vanilkového pudinku a 6-7 lžic cukru. I s pudinkem dáme péct na 180 °C asi 20-30 minut.
Horkou buchtu rovnoměrně pomažeme dvěma vaničkami (kelímky 250g) zakysané smetany. Posypat můžeme skořicovým nebo vanilkovým cukrem, kakaem, čokoládovými lupínky a podobně.
Náš tip: Tento pudinkový koláč je výborný, i pokud do těsta (nebo do jeho části) přidáte lžíci kakaa. Pudink uvaříte z čokoládového pudinku. Buchtu pak posypete grankem nebo nastrouhanou čokoládou. Stejně tak lze do těsta přidat 3 lžíce nastrouhaných ořechů. Pak použijete karamelový pudink.
Komentáře k článku
Hanina 24.10.2017 (20:07)
Pudinková buchta nemá chybu. Celý pekáč mi rodina okamžitě snědla a druhý den si upečení vyžádala znovu. Z této druhé várky mi trochu zbylo do druhého dne, a byla ještě chutnější, proleženější, prosáklejší. Mňamina!
Zuzka 16.5.2017 (13:55)
moc dobrý recept, vynikající a osvěžující. Všem moc chutnal, do druhého dne byl pryč.
Desenská Natálie 13.10.2014 (19:46)
Moc děkuji za recept. Buchta byla neskutečně dobrá a chvála přišla z celé rodiny. Všem doporučuji, protože ač je mi 14 a znalost ve vaření mám minimální, buchta se mi povedla bez jakýchkoli komplikací. Všichni kdo ochutnaly hned chtěly recept.
jirina koudelkova 18.8.2014 (19:43)
buchta moc dobra
Míla 8.7.2013 (09:48)
Buchta je rychlá a výborná, pudink dávám nahoru lžicí,je to rychlejší
Andrejka Benková 24.7.2012 (09:28)
Ty jo,včera jsem upekla tuto buchtu,no povedla se mi,byla výborná a je to skvělý recept,jen pudink mi nešel rozetřít do krajů a ta buchta pod tím nebyla rovná,ale spíše trošku ,,hrbolatá“ takže byl pudink uprostřed jako nějaké jezero… a pekla jsem ji cca 50 minut spíše…ale jinak fakt výborná