Zdravé makové RAW koláčky
Raw neboli živá strava je vhodná zejména na letní období, kdy je všude dostatek čerstvého ovoce a zeleniny. Mnoho lidí ale propadlo tomuto fenoménu natolik, že se podle principů živé stravy stravují celoročně. My přinášíme recept na báječný, extra jednoduchý a výživný dezert, který si zamilují malí i velcí. Mák totiž obsahuje velmi mnoho vápníku (údajně 12x více než klasické mléko). Ne nadarmo se využívá pro výrobu raw mlék. Více receptů najdete na našem webu po zadání hesla „raw“. Zkuste například na kokosový raw dort-recept najdete zde.
Budete potřebovat
- 6 lžic máku (přes noc namočit do vody)
- 3 lžíce strouhaného kokosu
- 1-2 lžíce medu
- 2 jablka
- mandle na dozdobení (přes noc namočit do vody, neloupat)
Postup
Velká výhoda tohoto receptu tkví v tom, že mák nemusíte mlít. Stačí ho předem namočit. Okapaný pak smíchat s kokosem a medem. Jako sladidlo a zároveň pojidlo ale můžete využít i sirup z agáve, javorový sirup, nebo třeba datlovou pastu.
Nakrájejte jablka, vykrájejte jadřince a namažte makovou hmotu na ovoce. Dozdobte předem namočenými mandlemi či jinými oříšky. Fantazii se meze nekladou. Koláček bude úžasný i s využitím hrušek.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.