Kokosový raw dort
Přišla zase jednou chvíle, kdy jsem potřebovala udělat dort k narozeninám mého bratra. Podle jeho přání měl být kokosový. A protože vím, že upřednostňuje zdravé potraviny, zvolila jsem raw dort. Už jste si určitě všimli, že teď se prodávají raw čokolády, raw tyčinky, raw…Ale co to znamená? Slovo raw je v překladu z angličtiny syrový. Jedná se o syrovou stravu. Možná by bylo lepší mluvit o čerstvé stravě, která je co nejvíce přirozená. Potraviny neprochází tepelným zpracováním, maximálně do 42-45°C. Tedy žádné vaření, pečení, smažení a ani dušení.
Celá příprava dortu mi zabrala asi 15 minut. A potřebovala jsem jen formu na menší kulatý dort a mixér. Takže pokud jste antitalent na pečení, neváhejte a zkuste tento recept.
Budete potřebovat:
na korpus
1 a 1/2 hrnku strouhaného kokosu
1/2 hrnku mletého zlatého lněného semínka
6 datlí
1 lžička vanilky
1 lžíce panenského kokosového oleje
špetka Himalájské soli
na krém
1 hrnek strouhaného kokosu
1 avokádo
6 lžic kokosového cukru
1/3 hrnku citronové šťávy
3 lžíce panenského kokosového oleje
špetka Himalájské soli
Postup: Ingredience na korpus smíchejte a rozmixujte. Poté tuto hmotu rukama natlačte na dno vymazané (nejlépe kokosovým olejem) dortové formy a dejte do ledničky ztuhnout.
Přísady na krém rovněž rozmixujte. Vznikne zelený krém. Ale nebojte se této barvy. Výsledkem budete překvapeni. Tento krém dejte na korpus a vychlaďte v ledničce.
Dort můžete ozdobit plátkem citronu, nebo ho posypte strouhaným kokosem. Dort je osvěžující a lehký. Takže si nebudete muset povolovat kalhoty. A než jsem stihla vyfotit, jak vypadá nakrájený, tak už byl celý snědený.
Výhodou tohoto dortu je, že není použita mouka, mléko a ani vajíčko.
Přeji dobrou chuť ze zdravého pochutnání.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.