Užijte si kouzelné zimní grilování. Terasové ohřívače vytvoří útulnou atmosféru
Sedíte na terase, díváte se do mrazivé krajiny a na grilu voní šťavnatý steak. Jak vám to zní?
Grilovací sezona nemusí skončit nástupem chladných dní, díky efektivním plynovým ohřívačům ji můžete prodloužit na celý rok. Máloco má takové kouzlo jako grilování v zimních měsících, přesto v teple a pohodě.
Jak připravit terasu na grilování v zimě
Zimní měsíce mají úžasnou atmosféru. Pojďte si ji užít společně s rodinou nebo přáteli, a pozvěte je k sobě domů – respektive na terasu či zahradu. Bude to výjimečný zážitek a z posezení se stane tradice.
- Terasové ohřívače nejsou výsadou luxusních restaurací. Skvěle se budou vyjímat také u vás doma. Vyhřátá terasa bude překrásným kontrastem k zasněžené zahradě.
- Při přípravě posezení nezapomeňte na deky. Hosté se do nich můžou zachumlat, a díky tomu se budou cítit ještě příjemněji.
- Terasu vyzdobte světelnými řetězy. Zimní dny jsou krátké a malé žárovky se ve tmě nádherně vyjímají. Designovkou jsou také lucerny. Romantickou atmosféru pak vytvoříte za pomoci svíček.
- Pořiďte si přenosný gril nebo zahradní ohniště. Výhodou je, že potřebujete jen minimum prostoru – gril či ohniště snadno přesunete a skladovat je můžete třeba v garáži. Díky tomu zvládnete grilovat také na menší terase či balkoně.
- Čekání na pokrm si zpříjemněte teplým nápojem. Může to být čaj, káva, horký džus se skořicí nebo oblíbený grog či svařák.
TIP: Jak zapálit gril i za mrazivého počasí?
V případě grilů na dřevěné uhlí je základem dobré palivo a v chladném počasí vám můžou efektivně pomoci také podpalovače. Důležité je také umístění grilu – ideálně do prostoru chráněného před větrem a sněhem.
Inspirujte se tipy na 3 hřejivé recepty na gril
Co na gril? Nic nezkazíte klasikou, cokoliv ovoněného ohněm je zkrátka skvělé. Pokud rádi objevujete nové chutě, nadchnou vás recepty na glazovanou mrkev, medový kozí sýr nebo pomerančová žebírka.
· Glazovaná mrkev
Mrkev oškrábejte. Smíchejte 2 lžíce medu, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř. Mrkev směsí potřete a grilujte. Podávejte se zakysanou smetanou.
· Medový kozí sýr
Kozí sýr potřete z obou stran olivovým olejem. Grilujte 2 až 3 minuty, sýr nezapomeňte otočit. Podávejte zakapané medem a posypané vlašskými ořechy.
· Pomerančová žebírka
Vymačkejte šťávu ze 2 pomerančů. Dle chuti přidejte med, sójovou omáčku, česnek, sůl a pepř. Žebírka dejte alespoň na hodinu do připravené marinády. Grilujte.
Grilovat můžete třeba již příští víkend
Už se těšíte, až zprovozníte gril a pozvete přátele? Podívejte se na Avenberg.cz – vše na zimní grilování, včetně ohřívačů na terasu, zde pořídíte na jednom místě.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.