Tvarohová bábovka
Tvarohové bábovce u nás říká tvarožník. Pro lepší chuť přidáváme také citronovou kůru, rozinky a nasekané vlašské ořechy. I bez nich je bábovka neodolatelně vláčná. Receptů na bábovky jsou desítky, od klasických až po piškotové nebo s přídavkem smetany či majonézy. Zkuste i tu s tvarohem, rozhodně neprohloupíte.
Na tvarohovou bábovku budete potřebovat
250g polohrubé mouky
200g cukru krupice
1 celé povolené máslo
1 prášek do pečiva
4 menší vejce
1 celý tvaroh
podle chuti ořechy, kakao, rozinky
Postup: Povolené máslo utřeme s cukrem. Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky přimícháme k máslu a cukru, přidáme tvaroh, promícháme a přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Ve vedlejší míse ušleháme tuhý sníh (do bílků dáme špetku soli) a opatrně vmícháme do směsi. V této fázi můžete do části těsta přidat 2 lžíce kakaa, hrst nasekaných ořechů, rozinky a podobně. Pečeme v tukem vymazané formě asi 40 minut na 180 stupňů.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.