TOP 5 dietních předkrmů, které musíte vyzkoušet
Nyní můžete mlsat bez obav! Představíme vám předkrmy, které jsou nejen zdravé, ale přímo k nakousnutí. Pochutnáte si, a přitom dosáhnete postavy snů. Zde je 5 dietních předkrmů, kterých si můžete dopřávat kdykoliv a bez výčitek.
Avokádový hummus – 156 kalorií
Není nic snazšího, než si připravit dobrý výtečný předkrm z avokáda – avokádový humus.
Co budete potřebovat:
1 kus avokáda
1 plechovku s cizrnou
¼ hrnku olivového oleje
¼ hrnku citronové šťávy
1 stroužek česneku
sůl, pepř
vegetariánské chipsy
Postup: Avokádo jednoduše oloupejte ze slupky, vyjměte jádro a nakrájejte avokádo na kousky. Následně si otevřete plechovku s cizrnou a slijte její šťávu do misky. Pokrájejte česnek na drobné kousky. Nakrájené avokádo, česnek a cizrnovou šťávu vhoďte do kuchyňského robota. Přidejte olivový olej a citronovou šťávu. Vzniklou kaši nasypte do misky, přidejte podle chuti trochu soli a pepře. Podávejte s vegetariánskými chipsy. Přejeme vám dobrou chuť.
Křupavé kousky květáku s pikantní příchutí – 99 kalorií
Tato skvělá vegetariánská pochoutka naplní vaše chuťové pohárky blahem. Pečený květák totiž výborně zastoupí křupavé kuřecí kousky, sami uvidíte.
Co budete potřebovat:
1 kus květáku
2 lžíce olivového oleje
¼ čajové lžičky soli
2 polévkové lžíce jakékoliv pikantní omáčky
1 polévkovou lžíci rozpuštěného másla
1 polévkovou lžíci citronové šťávy
1 kus mrkve nebo celeru
Postup: Předehřejte si troubu na 220 °C a mezitím, než se trouba rozpálí na požadovanou teplotu, připravte květák. Omyjte ho a okrájejte tak, aby vám zůstaly jeho růžičky. Vhoďte jej do mísy, přidejte sůl, olej a následně po promíchání jej rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Po dosažení požadované teploty vložte květák do trouby a pečte do změknutí, přibližně 15 minut. Jeho spodní část musí být hnědá a růžičky musí být měkké.
Během pečení v míse smíchejte pikantní omáčku s rozpuštěným máslem a citronovou šťávou. Květák vyndejte z trouby (nevypínejte pečení) a promíchejte ho se vzniklou směsí. Vraťte květák na plech a pokračujte v pečení přibližně 5 minut. Po vychladnutí servírujte buď s mrkví, celerem či samotné. Dobrou chuť.
Broskvovo – capresové špízy – 143 kalorií
Klasické caprese zajímavě oživí sladké broskve. Tato netradiční kombinace vás jistě překvapí a příjemně osvěží.
Co budete potřebovat:
1 kus zralé broskve
1 malé balení cherry rajčat
čerstvou bazalku
1 balení mini mozzarelly
cca 3 kusy špejlí
Postup: Omyjte broskev a cherry rajčátka. Broskev nakrájejte na srpečky. Následně si ustřihněte několik lístků bazalky a také je pečlivě omyjte. Vezměte si špejli a začněte napichovat jednotlivé kousky ingrediencí v následujícím pořadí: broskev, mozzarella, rajče a bazalka. Celý proces opakujte, dokud špejle nebude plná. Nechte si chutnat.
Žitný knackebrot s okurkovým dipem – 137 kalorií
Na hubnutí neexistuje snad lepší potravina, než je žitný knackebrot. Je bez tuku a je tak křupavý. Naprostá poezie je, jestliže smícháte křupavý knackebrot s okurkovým dipem. Nevěříte? Vyzkoušejte.
Co budete potřebovat:
2 polévkové lžíce bylinkové lučiny
2 knackebroty
¼ hrnku nastrouhané okurky
Postup: V misce promíchejte bylinkovou lučinu s nastrouhanou okurkou. Následně směs namažte na knackebroty. Je to snadné a neobyčejně dobré.
Tuňákový salát – 139 kalorií
Tuňákový salát si nemusíte dopřávat jen k obědu. Tento chutný předkrm je plný omega 3 mastných kyselin, které blahodárně působí na naše srdce. Můžete si jej vychutnat kdykoliv během dne.
Co budete potřebovat:
1 konzervu tuňáka
1 čajovou lžičku lehké majonézy
1 čajovou lžičku plnotučné hořčice
1 celozrnnou tmavou bagetku
Postup: V malé misce smíchejte konzervu tuňáka zbavenou šťávy či oleje, majonézu a hořčici. Vzniklou směs naneste na bagetku a nezapomeňte si svůj předkrm řádně vychutnat.
Každý z výše uvedených receptů je nízkokalorický a nutričně vyvážený, což vám usnadní dosáhnout postavy snů. Nespornou výhodou je, že se budete cítit déle sytější, a tak nebudete mít potřebu jít vyjídat ledničku nebo kupříkladu mlsat něco sladkého.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.