Tiramisu z pomazánkového másla
Než jsme se rozhodli uveřejnit tento recept, rozhodně jsme ho vyzkoušeli, abychom vám mohli podat opravdu fundované informace. Někdo tiramisu z pomazánkového másla zavrhuje, zejména pokud sýr mascarpone seženete už cca za 40 Kč. Nám ale nepravé tiramisu velmi zachutnalo. Použili jsme pravé cukrářské piškoty, kvalitní rum a recept jsme ozvláštnili mraženými malinami, které tomuto nepečenému dezertu dodaly nevšední, ale úžasnou chuť. Pokud chcete tiramisu třeba na plech, použijte dvojnásobné množství surovin. Z této dávky je plná krabička 20 x 30 cm.
1 smetana ke šlehání (33%tuku)
1 pomazánkové máslo bez příchuti
100 g (1/2 hrnku) moučkového cukru
2 balíčky cukrářských piškotů
hrnek silné kávy
3lžíce rumu
Předem si uvaříme silnou kávu (2 lžičky instantní kávy nebo 3 mleté). Mezitím do téměř ušlehané šlehačky přidáme cukr a pomazánkové máslo a opět vyšleháme. Do vychladlé kávy (v případě zrnkové scedíme lógr) přidáme 3 lžíce rumu. 3 lžíce této tekutiny přidáme do krému. Piškoty klademe na dno nádoby, polijeme kávou s rumem tak, aby byly piškoty tak z poloviny mokré. Ještě se do nich vsákne vlhkost z krému, tak aby nebyl dezert „jako houba“. Na omočené piškoty navršíme krém. Následují piškoty, které opět pokapeme kávou s rumem. Poslední vrstvou je krém, který posypeme holandským kakaem nebo grankem.
Náš tip: Tiramisu pro děti:místo kávy můžete použít silný čaj roibos a místo rumu rumovou esenci. Na vrch dezertu můžete navršit čerstvé nebo mražené maliny.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.