Těsto na pizzu
Pizza je jedno z nejoblíbenějších jídel zahraniční kuchyně. Zkuste si ji upéct doma, zcela jistě vám zachutná.
450 g vysokolepkové hladké mouky na pizzu
50 g polohrubé mouky
250 ml vlažné vody
3 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1/4 droždí
1 lžička sušené petrželky
Klasicky vytvoříme kvásek a pak ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které potřeme trochou oleje nebo zabalíme do igelitu a necháme alespoň hodinu kynout.
Po vykynutí z těsta vytvarujeme pizzy. Velikost si zvolíte podle potřeby. Vhodné jsou malé pizzy, které ozdobíte surovinami podle chutí jedlíků. Je možné udělat i velkou pizzu přes celý plech, kterou následně nakrájíte na jednotlivé porce.
Rajčatové sugo
Placky z těsta potřeme sugem, na které budete potřebovat
2 rajčatové protlaky
1 lžičku polévkového koření
1 rozdrcený česnek
2 lžičky oregana
Na rajčatovou omáčku vršíme podle chuti slaninu, salám, šunku, strouhaný eidam nebo mozzarellu. Chutné jsou olivy, listový špenát s spousta dalších surovin. Fantazii a chuti každého z vás se meze nekladou.
Troubu předehřejte na nejvíce, co to jde. V běžné elektrické troubě se pizza na 250˚C peče asi 10-12 minut. Pokud vaše trouba disponuje programem pizza nebo pokud máte pec na pizzu, budete na ji péci na 300˚C zhruba 5minut.
Náš tip: Sugo lze připravit i tak, že na olivovém oleji osmahnete najemno nakrájenou cibulku a plátky česneku, pak přidáte ostatní suroviny, prohřejete a mažete na vyválené pizzové těsto. Co se bylinek týče, lze použít také tymián a bazalku a místo polévkového koření sůl.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.