Sypaný tvarohový koláč
Některé dezerty jsou tak jednoduché, že je zvládnou i začínající hospodyňky. Mezi ně patří bezesporu i sypaný tvarohový koláč, protože nemusíte vůbec nic vážit, stačí mít po ruce hrnek. Navíc nespotřebujete velké množství vajec, která jsou pro většinu klasických koláčů nezbytností. Pokud ho v tomto receptu do náplně nepřidáte, vůbec nic se nestane.
1 hrnek cukru krupice
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 máslo nebo heru
3 tvarohy
1hrnek mléka
3 vanilkové cukry
½ hrnku moučkového cukru
1 vanilkový pudink v prášku
šťávu z ½ citronu nebo limety
1 vejce
V misce smícháme polohrubou mouku, cukr a prášek do pečiva. K tomu přidáme rozměklou heru nebo máslo a těsto hněteme tak dlouho, dokud se všechny suroviny nespojí v homogenní sypkou hmotu. Ve druhé misce smícháme všechny suroviny na náplň, tedy tvaroh (750 g), mléko (250 ml), vejce, moučkový cukr, vanilkový cukr, citronovou šťávu a pudinkový prášek. Hmotu dobře rozmícháme nebo vyšleháme elektrickým šlehačem.
Větší polovinu sypkého těsta poházíme na vymazaný a vysypaný plech. Následně navršíme tvarohovou hmotu a zbytek sypké hmoty nasypeme na tvaroh. Dáme péci cca na 35 minut na 180 stupňů. Koláč krájíme až po vychladnutí.
Náš tip: Pokud máte rádi rozinky, namočte jich asi hrst v rumu a i s nálevem přidejte k tvarohu.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.