Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Sypaný tvarohový koláč

Bře 1213 Autor: Redakce

Některé dezerty jsou tak jednoduché, že je zvládnou i začínající hospodyňky. Mezi ně patří bezesporu i sypaný tvarohový koláč, protože nemusíte vůbec nic vážit, stačí mít po ruce hrnek. Navíc nespotřebujete velké množství vajec, která jsou pro většinu klasických koláčů nezbytností. Pokud ho v tomto receptu do náplně nepřidáte, vůbec nic se nestane.

Budete potřebovatsypany kolac

1 hrnek cukru krupice
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 máslo nebo heru
3 tvarohy
1hrnek mléka
3 vanilkové cukry
½ hrnku moučkového cukru
1 vanilkový pudink v prášku
šťávu z ½ citronu nebo limety
1 vejce

V misce smícháme polohrubou mouku, cukr a prášek do pečiva. K tomu přidáme rozměklou heru nebo máslo a těsto hněteme tak dlouho, dokud se všechny suroviny nespojí v homogenní sypkou hmotu. Ve druhé misce smícháme všechny suroviny na náplň, tedy tvaroh (750 g), mléko (250 ml), vejce, moučkový cukr, vanilkový cukr, citronovou šťávu a pudinkový prášek. Hmotu dobře rozmícháme nebo vyšleháme elektrickým šlehačem.

Větší polovinu sypkého těsta poházíme na vymazaný a vysypaný plech. Následně navršíme tvarohovou hmotu a zbytek sypké hmoty nasypeme na tvaroh. Dáme péci cca na 35 minut na 180 stupňů. Koláč krájíme až po vychladnutí.

Náš tip: Pokud máte rádi rozinky, namočte jich asi hrst v rumu a i s nálevem přidejte k tvarohu.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Zář 2020>>
PÚSČPSN
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
události
Spolupracujeme:
Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist