Škvarková pomazánka
Také vzpomínáte na předškolní věk, kdy nám byly pomazánky různých druhů podávány snad každý den na svačinu ve školce? Jakou jste měli oblíbenou vy? My dnes přinášíme recept na rychlou škvarkovou pomazánku, která se hodí nejen do vinného sklípku, ale vždy, když potřebujete vydatné jídlo, které je rychlé a levné.
Budete potřebovat pouze:
¼ kg mletých škvarků
2 vejce vařená na tvrdo
1 menší cibule
2 lžičky hořčice
sůl a pepř
Vejce uvaříme natvrdo (vaříme je po dobu 10ti minut) a nakrájíme najemno nebo nastrouháme. Pomoci si můžeme i sítkem na vařené brambory. Najemno nakrájíme cibuli. Kdo nesnese čerstvou, může ji zpařit a zchladit nebo použít méně štiplavou cibuli bílou.
Do rozemletých škvarků přidáme vejce, cibuli a zamícháme. Někdo přidává i lžíci majonézy. Pak podle chuti přidáme hořčici, sůl a pepř. Podáváme s čerstvým pečivem.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.