Seriál: Netradiční cukroví – Brusinkové sušenky
V prosinci loňského roku byla průměrná cena za kostku másla 43 korun, letos by to mělo být podle odhadů mnohem více. Některé druhy cukroví by se tak mohly prodražit o desítky korun. S cenou jdou nahoru ale také vejce. Nejen proto ale zkuste naše ovesné sušenky bez těchto drahých surovin. Recept na kokosky bez vajec a másla najdete zde.
Budete potřebovat:
- 4 lžíce rostlinného oleje
- 80 g ovesných vloček
- ¼ lžičky kypřicího prášku
- trochu vody
- 3-4 lžíce javorového sirupu
- 50 g brusinek
Postup:
Rozinky namočte do studené vody alespoň 2 hodiny předem, následně slijte vodu a nakrájejte na menší kousky. Polovinu ovesných vloček rozmixujte. Ovesnou mouku smíchejte se zbývajícími přísadami a dobře zamíchejte, až vznikne hladká směs. Na plech dejte pečicí papír a ze směsi dělejte malé kopečky. Nechte jim mezi sebou trochu místa, sušenky trochu zvětší svůj objem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C cca 10-15 minut.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.