Rychlá piškotová roláda
Mám hrozně ráda piškotové pečivo, jak rolády, tak jiné piškotové dezerty. Problém je ale v tom, že nemám moc ráda to pracné šlehání zvlášť žloutků a pak bílků. Není to tak dlouho, co jsem se o tom zmiňovala u své švagrové, která výborně peče.
A netrvalo dlouho a obdržela jsem od ní recept na piškotové těsto, které se tak pracně nemusí šlehat a je v cuku letu hotové.
Na piškotové těsto budeme potřebovat tyto suroviny:
160 g polohrubé mouky,
160 g cukru krupice
4 ks celá vejce
½ prášku do pečiva
Všechny suroviny dobře promícháme a poté z nich již tvoříme samotný dezert dle vaší volby. Já Vám poskytnu recept na mou oblíbenou piškotovou roládu s velmi lahodným krémem. Použijeme již výše zmiňované piškotové těsto. Pečeme buď na silikonové tupper podložce nebo na klasickém pečícím papíru. Pečeme zhruba 8 až 10 minut na 180°C. Poté co těsto vyjmeme z trouby, ho pečlivě stočíme a pak rozvineme. Roládu potřeme džemem s kousky ovoce a znovu srolujeme, již do konečného tvaru.
Na vrchní krém budeme potřebovat tyto suroviny:
1 celý tvaroh ve vaničce
125 g másla
150 g cukru pudru
60 g kokosu
Vše opět dobře promícháme a roládu potřeme. Navrch ozdobíme hoblinkami čokolády a dáme ztuhnout do chladu. Celou roládu máme hotovou do 20 minut a je velmi výborná.
Komentáře k článku
Kacenka 13.4.2014 (08:08)
Mám ten samý recept od své tchýně a jsem s ním maximálně spokojená. Těsto je nadýchané a výborné.
hanyska 1.9.2013 (13:26)
Jžinkote, tak jsem to tď upekla a fuj fuj, těsto není kypré, no ne už to víckrát neudělám. Nechtělo se mi hrát se šleháním a to mám za to. Ale možná jsem já pitomá, tak napište, jestlise vám to ostatním podařilo – a to jsem už stará bába!
Jirka 1.9.2012 (12:02)
Rychlé….chutné…prostě vynikajíci.