Řezy s medem a ořechy
Medové řezy s ořechy jsou velmi oblíbeným dezertem u všech, kteří mají rádi klasický medovník. Jeho příprava je ale mnohem složitější. Zkuste námi odzkoušené medové řezy, které zaujmou naprosto každého. Po vychladnutí se dají vykrajovat do různých tvarů, a tak se dají použít i na velmi sváteční příležitosti. Pokud navíc nebudete chystat krém domácí, ale použijete například krémovou náplň Dr.Oetker s příchutí vaječný koňak. Ten je z krému opravdu cítit a jistě vás zaujme i sytě žlutá barva. Navíc je příprava náplně natolik jednoduchá a rychlá, že ušetříte spoustu času a i ze složitého dezertu uděláte opravdivou rychlovku.
Na těsto budete potřebovat:
3 sklenky hladké mouky
1/2 sklenky cukru
3 žloutky
1 lžičku prášku do pečiva
300 g Hery
trochu smetany nebo mléka
Na krém budete potřebovat:
3/4 l mléka
2 vanilkové pudinky
7 lžic cukru
200 g másla
Na ořechovou posypku budete potřebovat
200 g nasekaných ořechů nebo mandlí
100 g cukru
100 g másla
2 lžíce medu
1 lžíci vody
Postup: Ze všech surovin na těsto uhněteme tužší hmotu, kterou rozdělíme na 2 části. Těsto necháme alespoň 2 hodiny odpočinout a pak z obou částí vyválíme placky. Jednu upečeme samotnou a druhou s navršenou ořechovou směsí (každou placku pečeme asi 15 min ve středně vyhřáté troubě). Tu připravíme převařením všech surovin na ořechovou posypku. Obě placky necháme vychladnout a mezi tím si připravíme krém.
Suroviny na krém uvaříme jako pudink (sypké suroviny rozmíchat ve studeném mléce). Po vychladnutí hmotu vyšleháme s máslem. Krémem spojíme obě placky, necháme odležet. Případně použijeme krém „ze sáčku“.
Řezy necháme odležet alespoň 3 hodiny v lednici, jinak nepůjdou dobře krájet.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.