Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Recept na jahodové tiramissu

Čvn 1517 Autor: Redakce

Sezonu drobného ovoce každoročně zahajuje sklizeň prvních českých jahod. Na jejich sběr pak navazují maliny a ostružiny. Oblíbenost těchto sladkých plodů není nijak překvapivá, vždyť za loňský rok se prodaly v supermarketech tuny českých jahod. Jíst je můžete jen tak, nebo v dezertech. Jsou totiž bohaté na vlákninu a navíc obsahují málo cukru (patří mezi ovoce s nejnižším obsahem kalorií). Obsahují z velké části vodu (až 90 %), jsou proto vhodným ovocem při redukci váhy.

Budete potřebovat jahody s mascarpone

  • cukrářské piškoty
  • mascarpone
  • smetanu na šlehání (min 31% tuku)
  • čerstvé jahody
  • dezertní víno

Postup: Piškoty pokapejte dezertním vínem a nechte chvilku odležet. Jahody nakrájejte na plátky. Mascarpone smíchejte s ušlehanou smetanou. Na dno misky vložte polovinu pokapaných piškotů, na ně polovinu nakrájených jahod a polovinu směsi mascarpone se šlehačkou. To stejné opakujte s druhou vrstvou piškotů. Navrch vložte pár zbylých jahod. Vložte do ledničky a nechte přes noc ztuhnout. Podávejte vychlazené, před servírováním dozdobte lístky máty.

Náš tip: Pro ozvláštnění můžete přidat pár kapek fíkového nebo datlového balsamikového krému.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Lis 2018>>
PÚSČPSN
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
události
Spolupracujeme:
Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist