Recept na jahodové tiramissu
Sezonu drobného ovoce každoročně zahajuje sklizeň prvních českých jahod. Na jejich sběr pak navazují maliny a ostružiny. Oblíbenost těchto sladkých plodů není nijak překvapivá, vždyť za loňský rok se prodaly v supermarketech tuny českých jahod. Jíst je můžete jen tak, nebo v dezertech. Jsou totiž bohaté na vlákninu a navíc obsahují málo cukru (patří mezi ovoce s nejnižším obsahem kalorií). Obsahují z velké části vodu (až 90 %), jsou proto vhodným ovocem při redukci váhy.
- cukrářské piškoty
- mascarpone
- smetanu na šlehání (min 31% tuku)
- čerstvé jahody
- dezertní víno
Postup: Piškoty pokapejte dezertním vínem a nechte chvilku odležet. Jahody nakrájejte na plátky. Mascarpone smíchejte s ušlehanou smetanou. Na dno misky vložte polovinu pokapaných piškotů, na ně polovinu nakrájených jahod a polovinu směsi mascarpone se šlehačkou. To stejné opakujte s druhou vrstvou piškotů. Navrch vložte pár zbylých jahod. Vložte do ledničky a nechte přes noc ztuhnout. Podávejte vychlazené, před servírováním dozdobte lístky máty.
Náš tip: Pro ozvláštnění můžete přidat pár kapek fíkového nebo datlového balsamikového krému.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.