Recept na hrnečkový perník
Jednoduchý, rychlý a dobrý-takto bych popsala buchtu, které říkáme perník. Jedná se o buchtu „zamíchej a upeč“, takže jí zvládne opravdu každý. Navíc krásně provoní celý byt a vydrží dlouho vláčný.
Na hrnečkový perník budete potřebovat
2 hrnky polohrubé mouky
1hrnek cukru
1/2hrnku oleje
1hrnek mléka
2 vejce
4 lžíce holandského kakaa
1 prášek do perníku
Smícháme sypké suroviny, přidáme tekuté a těsto vyšleháme šlehačem, až nebudou žádné hrudky. Řidší těsto vylejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme na 190 stupňů asi 30-40 minut.
Náš tip: Do základního receptu můžete přidat malé kostičky jablek, nasekané ořechy nebo mandle, rozinky, kandované ovoce, případně polít libovolnou polevou a ozdobit. Nám se osvědčilo perník namazat povidly nebo libovolnou marmeládou podle chuti.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.