Recept na expres langoše bez kynutí
Langoše jsou podobně jako trdelník klasickým pokrmem na poutích a podobných akcích. Jde o dobroty, které jsou připravované zejména pro turisty, čemuž také odpovídá jejich cena. V dnešním článku vám přinášíme recept na dokonalé langoše, u kterých navíc odpadá dlouhý čas nutný ke kynutí. Dejte jen 10 minut kvásku a hotovo. Navíc v těstě obsahují zakysanou smetanu a díky ní tolik nenasáknou olej při smažení. Za pár korun budete mít asi 10 langošů, které můžete dozdobit nebo využít jako doplnění hutných polévek.
Na cca 10 langošů budete potřebovat:
- 500 g hladké mouky
- 150-200 ml mléka
- 125 g zakysané smetany
- ½ lžičky jedlé sody
- 1 kostka (40 g) droždí
- 1 lžičku cukru
- ½ lžičky soli
Dále budete potřebovat:
- 3 stroužky česneku, ½ lžičky soli (nebo podle chuti) a 6 lžic vody
- kečup
- strouhaný tvrdý sýr
- olej na smažení
Do misky dejte vlažné mléko, droždí, cukr a lžíci mouky. Nechte vzejít kvásek. To bude trvat asi 10 minut. Do hnětací mísy dejte všechny zbylé ingredience na těsto, přidejte vzešlý kvásek a dobře propracujte. Vznikne krásně hladké těsto, se kterým se dobře pracuje. Ihned tvořte bochánky, které opatrně roztahujeme na požadovanou velikost. Smažíme na pánvi s olejem po obou stranách, necháme oschnout na ubrousku, dozdobíme a podáváme ještě horké.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.