Recept na čoko perník s cuketou
Cuketová sezóna je v podstatě celé léto. Pokud také tápete, kam s ní, rozhodně zkuste tento perník. Je báječně vláčný, díky čokoládové polevě pak jiný než obvykle. Jeho příprava je neuvěřitelně jednoduchá, takže dezert ke kávě zvládne opravdu každý! Skoro by se dal zařadit do kategorie „za málo práce hodně dobroty“. Recept je pro střední vyšší pekáček.
- 3 šálky polohrubé mouky
- 1 šálek cukru
- 2 vejce
- 2 šálky nastrouhané cukety
- 1/2 šálku oleje
- 1 šálek mléka
- 1 lžíce kakaa na pečení nebo 3 lžíce granka pokud máte radši sladší
- 1 kypřící prášek do perníku
- špetku soli
Na polevu budete potřebovat
- 4 ks tyčinky ledové kaštany
- ¼ másla
- 3 lžíce mléka nebo smetany
Postup:
Cuketu oloupeme a nastrouháme. Všechny zbylé ingredience vyšleháme, přidáme cuketu a vymícháme hladké těsto. To nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a v předehřáté troubě pečeme na 180 stupňů, dokud se těsto nelepí na špejli, tedy cca 30 minut.
Ještě horkou buchtu polijeme polevou, jejíž výroba je také velmi snadná.
Do malého kastrolku nalámeme čoko tyčinky, přidáme máslo a vložíme do vodní lázně. Necháme rozpustit ve vodní lázni a pokud je čoko hmota příliš tuhá, přidáme mléko. Vylejeme a rozprostřeme na koláč, necháme vychladnout.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.