Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Recept na čoko perník s cuketou

Srp 1601 Autor: Redakce

Cuketová sezóna je v podstatě celé léto. Pokud také tápete, kam s ní, rozhodně zkuste tento perník. Je báječně vláčný, díky čokoládové polevě pak jiný než obvykle. Jeho příprava je neuvěřitelně jednoduchá, takže dezert ke kávě zvládne opravdu každý! Skoro by se dal zařadit do kategorie „za málo práce hodně dobroty“. Recept je pro střední vyšší pekáček.

 Na těsto budete potřebovatcuketovy pernik

  • 3 šálky polohrubé mouky
  • 1 šálek cukru
  • 2 vejce
  • 2 šálky nastrouhané cukety
  • 1/2 šálku oleje
  • 1 šálek mléka
  • 1 lžíce kakaa na pečení nebo 3 lžíce granka pokud máte radši sladší
  • 1 kypřící prášek do perníku
  • špetku soli

Na polevu budete potřebovat

  • 4 ks tyčinky ledové kaštany
  • ¼ másla
  • 3 lžíce mléka nebo smetany

Postup:

Cuketu oloupeme a nastrouháme. Všechny zbylé ingredience vyšleháme, přidáme cuketu a vymícháme hladké těsto. To nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a v předehřáté troubě pečeme  na 180 stupňů, dokud se těsto nelepí na špejli, tedy cca 30 minut.

Ještě horkou buchtu polijeme polevou, jejíž výroba je také velmi snadná.

Do malého kastrolku nalámeme čoko tyčinky, přidáme máslo a vložíme do vodní lázně. Necháme rozpustit ve vodní lázni a pokud je čoko hmota příliš tuhá, přidáme mléko. Vylejeme a rozprostřeme na koláč, necháme vychladnout.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Lis 2018>>
PÚSČPSN
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
události
Spolupracujeme:
Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist