Recept Mahuleny Bočanové na Řecké Souvlaki
Souvlaki /suvlaki/ je marinovaný špíz, který můžete péct nebo grilovat. Budete potřebovat na větší kousky nakrájené kuřecí stehenní řízky. Ty namarinujeme v olivovém oleji, soli, pepři a suchém bílém víně. Přichystáme si čerstvé bylinky-oregáno a tymián a zamícháme do marinády spolu s citronovou šťávou ze 2 citronů.
Necháme odležet v lednici nejlépe přes noc a napichujeme buď na speciální nerezová nepichovátka nebo na klasické dřevěné špejle. Pokud máme klasické, z jedné strany je do špičky seřízneme nebo koupíme už se špičkou.
Ke špízům podáváme nejlépe míchaný zeleninový salát, ale nic nezkazíme ani klasickýcmi přílohami jako je rýže nebo hranolky.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.