Raw salám ze semínek
Živá strava je neuvěřitelně pestrá. Zdaleka nezahrnuje jen dezerty, o kterých píšeme nejčastěji. Zkuste výborný, zdravý salám, který zaujme i masožrouty. Dá se jíst jen tak, k pečivu či na špagety. Zda přílohu zvolíte raw nebo klasickou je samozřejmě jen a pouze na vás. Zdravá varianta uzenin s konzistencí opravdového suchého salámu je opravdu neodolatelná, navíc jednoduchá na přípravu a ze surovin, které už seženete i v běžném supermarketu.
100 g slunečnicový semínek
50 g dýňových semínek
100 g sušených rajčat v oleji
2 stroužky česneku
1 lžičku mleté papriky
1 lžičku kmínu
špetku pepře
špetku kajenského pepře, chili, uzené papriky (nemusí být)
sůl
Postup:
Všechny suroviny je potřeba dobře umixovat. Směs ochutnáme a v případě potřeby ještě přikořeníme. Z hmoty vytvarujeme váleček, který zabalíme do potravinářské folie a necháme vychladnout v ledničce (nejlépe přes noc). My doporučujeme salám rozdělit na více menších válečků. Ty jednoduše uskladníte v ledničce a vytáhnete například v případě nečekané návštěvy.
Komentáře k článku
Eva 27.12.2015 (21:30)
Raw salám ze semínek je jedním slovem delikatesa! Moc děkuji za tento fantasticky jednoduchý a na raw styl i levný recept 🙂
Eva