Raw karamelový cheesecake se sezamovými semínky
Před nedávnem jsme odstartovali náš mini seriál raw dortíků plných oříšků a dalších tělu prospěšných surovin. Zdravé mlsání nebylo nikdy jednodušší. Na většinu dortů budete potřebovat výkonný mixér a otevíratelnou 20 cm dortovou formu. Dnešní karamelový dortík nebude výjimkou.
Na korpus budete potřebovat:
- 200 g mandlí
- 100 g datlí
- 2 lžíce raw kakaa
- 1 lžíci kokosu
- 1 lžící kokosového oleje
Na krém budete potřebovat:
- 150 g pekanových ořechů (předem namočených ve vodě)
- 100 g kešu oříšků (předem namočených ve vodě)
- 100 g kakaového másla
- 100 g kokosového oleje
- 4 lžíce agáve sirupu
- 3 lžíce tahini
- 1 lžičku vanilkového extraktu
Na posypku budete potřebovat:
- 1 lžíci černého konopného semínka
Postup:
Několik hodin předem, ale nejlépe den předem namočte všechny ořechy.
Malou dortovou formu vyložte pečícím papírem. Všechny suroviny na korpus rozmixujte a upěchujte do formy. Korpus dejte chladit a mezi tím si nachystejte karamelovou vrstvu.
Ořechy nechte dobře okapat nebo osušte papírovou utěrkou. Ořechy rozmixujte, přidejte všechny ostatní suroviny a ještě jednou prožeňte mixérem. Vzniknout by měla dokonale hladká hmota světle krémové barvy, kterou navršte na vychlazený korpus. Uhlazený karamelový dort posypte černými sezamovými semínky. Ta mají jemně oříškovou chuť a ke karamelovému raw dortu se dokonale hodí. Navíc jsou výživově prospěšná. Celý dort nechte dokonale vychladit, to bude trvat minimálně 2 hodiny. Podávejte po malých kouscích, dort je velmi sytý.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.