Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Piškotová bábovka

Pro 1117 Autor: Redakce

Bábovková forma je jednou z nejoblíbenějších. Těsto můžete péci i v jiných tvarech, srnčích hřbetech a podobně. Pocukrovaná bábovka se ale na nedělním stole bude vyjímat nejlépe. Kdo si potrpí na piškotové těsto, bude nadšený z následujícího nadýchaného receptu. V redakci jsme ho odzkoušeli a můžeme jen doporučit.

Na piškotovou bábovku budete potřebovatpiskotova babovka

180 g polohrubé mouky
180 g cukru krupice
4 vejce
1 lžíce rumu
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce vody
½ prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
špetka soli

Postup: Oddělíte žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny (šleháme alespoň 10 min). Opatrně přidáme vodu, citronovou šťávu a rum. Následně pomalu přisypáváme mouku s práškem do pečiva. Do vyšlehaného těsta opatrně ručně přimícháme tuhý sníh.

Ten vyšleháme v jiné misce z bílků se špetkou soli. ¾ těsta nalijeme do formy (silikonové nebo jiné, kterou vymažeme a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou), do zbytku opatrně přimícháme holandské kakao nebo kakao na pečení. Obarvenou hmotu dolijte do formy. Bábovku pečeme asi na 180 stupňů 35-40 minut. Jestli je bábovka pečená zkusíte špejlí, na které se těsto nesmí lepit.

Nás tip: Do kakaového těsta přidejte 2 lžíce kokosu, ořechy nebo mandlové aroma.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Říj 2020>>
PÚSČPSN
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
události
Spolupracujeme:
Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist