Petardův dort na plech
Řezy pečené na plechu mají své kouzlo. Většinou se jedná o výborné dezerty, které mohou být svoji úpravu nevšední a nijak si nezadají se zákusky nebo dorty. Nejoblíbenější jsou piškotové řezy s máslovým krémem a kompotovaným ovocem. My máme ale výborné řezy pro milovníky smetany-Petardův dezert. Jedná se o velmi jemný krémový dezert.
Lité těsto můžeme připravit buď jako vláčnou kefírovou buchtu. Pokud nejste jejím zastáncem, zkuste piškot na míša řezy nebo udělejte následující piškot.
6 vajec
6 lžic moučkového
6 lžic slunečnicového oleje
6 lžic polohrubé mouky
3 lžíce holandského kakaa
1 prášek do pečiva
Na krém budete potřebovat
1litr polotučného mléka
200g krupicového cukru
13 lžic hladké mouky
celé máslo
2 lžíce rumu
2 sáčky šlehačky v prášku
Předem si připravíme základ krému, který musí chladnout. Svaříme litr mléka s moukou do konzistence velmi tuhé kaše. Tuto směs necháme zcela vychladnout. Postup přípravy těsta je klasický. Oddělíme žloutky od bílků, které ušleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a pomalu přidávám olej a postupně i mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakaem. Do hmoty opatrně vmícháme sníh a nalejeme na vyšší, vymazaný a vysypaný plech. Pečeme asi 40 minut na 170 stupňů.
Na vychladlý korpus navršíme krém. Ten vytvoříme vyšleháním základu s celým povoleným máslem. Přidáme asi 180 g moučkového cukru a rum. Takto dezert necháme alespoň 2 hodiny v lednici. A po vychladnutí na něho důkladně rozetřeme ušlehané šlehačky. Na vrch můžeme nasypat čokoládové hobliny, kakao nebo postříkat čokoládovou polevou.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.