Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Petardův dort na plech

Led 1212 Autor: Redakce

Řezy pečené na plechu mají své kouzlo. Většinou se jedná o výborné dezerty, které mohou být svoji úpravu nevšední a nijak si nezadají se zákusky nebo dorty. Nejoblíbenější jsou piškotové řezy s máslovým krémem a kompotovaným ovocem. My máme ale výborné řezy pro milovníky smetany-Petardův dezert. Jedná se o velmi jemný krémový dezert.

Lité těsto můžeme připravit buď jako vláčnou kefírovou buchtu. Pokud nejste jejím zastáncem, zkuste piškot na míša řezy nebo udělejte následující piškot.

Na těsto budete potřebovatpetarduv dezert

6 vajec
6 lžic moučkového
6 lžic slunečnicového oleje
6 lžic polohrubé mouky
3 lžíce holandského kakaa
1 prášek do pečiva

Na krém budete potřebovat

1litr polotučného mléka
200g krupicového cukru
13 lžic hladké mouky
celé máslo
2 lžíce rumu
2 sáčky šlehačky v prášku

Předem si připravíme základ krému, který musí chladnout. Svaříme litr mléka s moukou do konzistence velmi tuhé kaše. Tuto směs necháme zcela vychladnout. Postup přípravy těsta je klasický. Oddělíme žloutky od bílků, které ušleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a pomalu přidávám olej a postupně i mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakaem. Do hmoty opatrně vmícháme sníh a nalejeme na vyšší, vymazaný a vysypaný plech. Pečeme asi 40 minut na 170 stupňů.

Na vychladlý korpus navršíme krém. Ten vytvoříme vyšleháním základu s celým povoleným máslem. Přidáme asi 180 g moučkového cukru a rum. Takto dezert necháme alespoň 2 hodiny v lednici. A po vychladnutí na něho důkladně rozetřeme ušlehané šlehačky. Na vrch můžeme nasypat čokoládové hobliny, kakao nebo postříkat čokoládovou polevou.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Zář 2020>>
PÚSČPSN
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
události
Spolupracujeme:
Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist