Opravdu výtečná domácí játrová paštika – fotorecept
V jednoduchosti je krása. Ani při přípravě domácích paštik nehledejte nijak zvlášť složité recepty. My jsme vyzkoušeli několik receptů a vyhrává ten, který vám přinášíme právě dnes. Příprava paštiky je jednoduchá a chutná i opravdovým labužníkům. Lahodnou paštiku budete mít za chvíli a už nikdy žádnou nekoupíte, za to ručíme.
Pro cca 6 osob budete potřebovat
4 lžíce brandy
50gr sušených brusinek
0,5 kg kuřecích jater
1,5 kostky másla (375 gr)
2 šalotky
2 stroužky česneku
4 lžíce smetany (min 30% tuku)
sůl, pepř, tymián, rozmarýn, kuličky růžového pepře
Fotopostup:
1. Brusinky propláchneme pod tekoucí vodou a den předem naložíme do brandy a uložíme do lednice. Brusinky krásně nasají alkohol.
2. Následující den opláchneme a očistíme játra, která nakrájíme na menší kousky. Šalotku nakrájejte najemno, česnek na plátky. Obojí nechte zesklovatět na malém kousku másla. Přidejte játra a opečte tak, aby byla uvnitř ještě růžová (ne krvavá).
3. Přidejte brandy z brusinek a nechte projít varem. Přidejte sůl, pepř a po špetce tymián a rozmarýn. Vypněte plamen a na pánev přidejte 200 gr másla a nechte pomalu rozpustit.
4. Směs nechte trochu vychladnout a rozmixujte na hladkou hmotu. Přidejte brusinky (trochu si jich klidně nechte na dozdobení paštiky) a ještě jednou prožeňte mixérem. Paštiku dejte do vhodné misky a rovnoměrně rozprostřete tak, aby byl povrch hladký. Rozpusťte zbytek másla a zalijte jím povrch paštiky. Ještě horké máslo poházejte snítkami čerstvého tymiánu, kuličkami růžového pepře a brusinkami.
5. Nechte vychladnout o pokojové teplotě, pak uchovejte v lednici. Vyndejte chvíli před podáváním, aby máslo na povrchu trochu povolilo.
Komentáře k článku
vostřelová dana 30.12.2016 (03:21)
prýma recepty ráda bych četla další
vostřelová dana 30.12.2016 (03:23)
vypadá zajimavě vyzkouším