Opékaná sladká tečka na Pálení čarodějnic
Oblíbeným svátkem zábavy a veselí je Filipojakubská noc, která je u nás známější jako Pálení čarodějnic. Tento kdysi magický obřad hrál v lidových tradicích důležitou roli, ale dnes je tento večer spojený především s příjemným posezením mezi přáteli a rodinou. Tak jako kdysi i dnes má svátek důležité zvyklosti v gastronomii. Na hostině nesmí chybět především uzeniny, které si opečeme na ohni. Klasické buřty, chléb a hořčice jsou tedy naprostým základem.
Nezapomeňte ovšem na sladkou tečku
Po vzoru západu si zamilujte pečené sladkosti – tedy bonbony marschmellows. Společnost Haribo navíc uvádí na trh bonbony určené přímo k opékání. Jde o bonbony Chamallows Barbecue. Nadýchaná pěnová cukrovinka, které se po krátkém opečení nad ohněm stane delikatesou nejen pro děti.
U mnohých je Filipojakubská noc vnímána jako posel večerů, které můžeme častěji trávit venku. Počasí je k nám laskavější, a tak si okamžiků u ohně nad dobrým jídlem a pitím můžeme užívat častěji. Pěnové cukrovinky Chamallows Barbecue a HARIBO Chamallows Speckies s vanilkovou příchutí jsou nejvhodnější k opékání nad ohněm, ale i z jiných bonbónků řady Chamallows lze vykouzlit špízy či jiné gastronomické pochoutky. Fantazii se meze nekladou a děti jistě rády pomohou při přípravě sladkých špízů pro zahradní party či jinou příležitost během celého roku.
Pokud se vám připečou, nezoufejte. Tvrdou tmavou slupku opatrně stáhněte a užijte si změklý vnitřek.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.