Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Oblíbené sladké recepty našich čtenářů

Čvc 1510 Autor: Redakce

…aneb výherci soutěže o 3 knihy Levně a chutně vaříme s Novou

Gratulujeme třem soutěžícím, kteří poslali opravdu báječné recepty. Najdete je níže i s fotografiemi.

1. Moje oblíbené domácí  věnečky- Helena Uhříková, Vsetín

Budete potřebovat:domaci odpalovane venecky
125ml vody
60g másla
špetka soli
125g hladká mouka
4 vejce

POSTUP:
Do vody dát špetku soli, dáme máslo, přivedeme k varu. Jakmile se voda začne vařit, vysypeme hladkou mouku (najednou) a zamíchat. Odpalované těsto se nesladí. Těsto míchám, dokud se nevytvoří knedlík a na dně hrnce nevznikne bílý povlak. Hrnec odstavíme ze sporáku a do těsta zašleháme 1 vejce. Těsto nechat chvíli vychladnout pak přidáme ještě 3 vejce. Pořádně vymícháme a vyšleháme do hladka. Naplníme cukrářský sáček těstem a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme věnečky. Pak pečeme asi 20minut ve vyhřáté troubě, dvířka trouby otvírat nejdříve po 10 minutách. Horké věnečky hned rozřízneme a vychladlé plníme krémem.

KRÉM:
250g másla
1 vanilkový cukr
150g cukr moučka
1 vanilkový pudink
1/2l mléka
1 žloutek
50g cukru

Postup: Uvaříme mléko, přidáme 50g cukru, 1 žloutek a 1 vanilkový pudink uvaříme pudink, necháme vychladnout a zašleháme do něj máslo a cukr s vanilkovým cukrem. Můžeme přidat tuzemák.

2. Domácí sušenky různých chutí – Daniela Lešáková, Louny

 Na těsto potřebujeme:susenky

500 g polohrubé mouky
1/2 balíčku kypřícího prášku
špetku soli
250 g Hery
150 g cukru krupice
150 g hnědého cukru
1 lžičku vanilkového cukru
2 ks vajec

Na „ochucení“ potřebujeme:

čokoládu, vlašské ořechy, kiwi, jablka (podle toho, jaké chuti sušenky chceme)

Postup: Heru utřeme s cukrem a vejci do pěny. Pak přidáme mouku s kypřícím práškem, vanilkovým cukrem a solí. Tužší hmotu si rozdělíme na tolik částí, kolik chceme mít chutí. Do jednotlivých kusů přidáme nasekanou čokoládu, ořechy, nakrájená jablka či kiwi. Jednotlivé přísady lze i kombinovat. Z hmoty následně tvoříme kuličky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Na povrch nasypeme zbývající přísady, aby byly vidět, a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut na 180°C. Necháme vychladnout a podáváme.

3. Medovník s marcipánem – Markéta Heinrichová, Telnice u Brna

Na těsto budete potřebovat

45 dkg hladké moukydomaci medovnik s marcipanem
18 dkg moučkový cukr
18 dkg másla
1 vejce
1,5 lžičky jedlé sody
3 lžíce medu
4 lžíce smetany 

Na krém budete potřebovat

1 kondenzované mléko
7 dkg mletých vlašských ořechů
20 dkg másla

Na marcipán budete potřebovat

15 dkg sušené polotučné mlékomarcipan
15 dkg moučkový cukr
1 lžíce medu
3 lžíce oleje
3 lžíce vody

Všechny suroviny poctivě propracujeme a tvoříme různé tvary.

Postup: Jako první plechovku kondenzovaného mléka vaříme 2 hodiny ve vodě. Těsto – Nad párou šleháme 5 min. máslo, cukr, vejce smetanu a med, přidáme mouku s jedlou sodou. Vypracujeme těsto a dáme do lednice 1 hod. Na pečícím papíře vyválíme placky, pečeme na 180 stupňů. Placky potíráme – cukr, voda, rum – spařit. Krém – Utřeme kondenzované mléko s máslem a ml. vlašské ořechy, kdo nemá rád tak nemusí. Až máme moučník hotový, tak necháme naležet min. 24 hodin

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist