Nejjednodušší kokosové řezy
Šlehačkové dezerty přímo milujeme. Když jsou navíc tak jednoduché, že je zvládne opravdu každý, není co řešit. Recept je na malý pekáček nebo dortovou formu o průměru 24 cm. Neváhejte tento dezert podávat také jako dort, u nás má vždy úspěch. Na větší plech udělejte dezert z dvojnásobné dávky.
Na piškot budete potřebovat:
- 4 vejce vel. M
- 4 lžíce cukru krupice
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 2 zarovnané lžíce kakaa
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíci citronové šťávy
- ¼ lžičky prášku do pečiva
- špetku soli
Na kokosovou šlehačku budete potřebovat:
- 400 ml smetany ke šlehání (33%)
- 1/3 sáčku (15 g) pudinku bez vaření Dr. Oetker Crème Olé Kokos
- 80 g cukru moučka
Dále pak na posypání asi 50 g strouhaného kokosu
Postup:
Troubu předehřejeme na 160 °C. Oddělíme žloutky a bílky a bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Pak vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme olej a pomalu přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.
Nakonec opatrně ručně vmícháme bílky a těsto vylejeme na vymazaný a vysypaný plech nebo do pečícím papírem vyložené dortové formy. Pečeme, dokud se těsto nelepí na špejli a jakoby se odhrne od okraje plechu. Bude to trvat asi 25 min.
Mezi tím, co bude korpus chladnout, nachystáme krém. Do téměř vyšlehané šlehačky přidáme cukr a pudink bez vaření a vyšleháme do tuhého krému. Ten navršíme na zcela vychladlý piškot a hojně zasypeme kokosem.
Dáme vychladit a podáváme nazdobené třeba kouskem máty.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.