Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Nebojte se podzimního grilování

Zář 1519 Autor: Redakce

Horké letní dny nebyly ke grilování zrovna optimální. Komu by se také chtělo rozdělávat gril při tropických teplotách že? Pojďme si vše vynahradit na podzim. Čeká nás úžasné babí léto!

Češi grilování milují. S vhodnými proprietami si ho můžeme užívat v podstatě od jara do podzimu. Opravdoví milovníci grilovaných pokrmů ale nepohrdnou ani vnitřními grily na elektriku a grilují celoročně.

Čím se liší podzimní od klasického grilování?

gril na uhli weberV podstatě v ničem. Naopak si grilování konečně užije i ten, který má na starost jídlo na grilu. Chladnějším večerům bychom ale měli přizpůsobit i menu. Sáhněte po sezónních surovinách, červeném masu a v neposlední řadě nezapomeňte také na teplý moučník. Ne, že byste s létem nemohli rozloučit třeba zmrzlinou, ale my rozhodně doporučujeme nepřízni počasí přizpůsobit i složení jídel a nápoje. Například místo vody s citronem udělejte ovocný čaj, který se dá pít teplý, vlažný i studený.

V neposlední řadě ale pamatujte na to, že by gril, ale i posezení pro vaše hosty, mělo být v tomto ročním období zastřešené. K tomuto účelu nemusíte hned stavět pergolu, ale postačí vám třeba klasický párty stan. Hosté ocení také deky, které si v případě potřeby přehodí přes kolena.

Gril párty svolejte klidně na hodinu odpolední. Začíná se brzy stmívat a i když máte terasu či pergolu s osvětlením, najíst byste se měli za světla.

Základem zůstává gril

grilovani podzim toastyKaždý je jiný. Někdo miluje jednoduchost grilu elektrického, jiný rychlost provozu plynového. Stále více lidí se ale vrací ke klasice, tedy grilu na dřevěné uhlí. Ať už se řadíte do jakékoliv skupiny, vždy byste měli upřednostňovat kvalitu. Jen tak dostanete jídlo prvotřídně připravené a navíc nebudete mít pocit, že po grilování necháte při čištění na grilu ruce. Kvalitní grily jsou bezpečné, z odolných materiálů a jednoduché na obsluhu. Rozhodně neprohloupíte, pokud sáhnete po nějakém hezkém grilu Weber. Jde o stálici mezi výrobci grilů a příslušenství na grilování, na čemž se shodují jak odborníci, tak laická veřejnost.

Jak být mistrem v grilování?

Žádný učený z nebe nespadl, to je naprosto jasné. Ogrilovat špekáček zvládne každý, jak ale na vysoký hovězí roštěnec, větší kusy masa nebo třeba ryby? Na internetu najdete spoustu rádoby návodů, které vám ale dokonalý výsledek rozhodně nezaručí. Nás velmi zaujaly kurzy, kde se naučíte o grilování naprosto vše. Zkuste třeba kurz grilování Weber Grill Academy Original Penzionu Zikmundov ve Starých Hutích. Dozvíte se o grilování vše od A až po Z a samozřejmě také tajné tipy mistrů kuchařů.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Lis 2018>>
PÚSČPSN
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
události
Spolupracujeme:
Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist