Mrkvová raw polévka
Léto je v plném proudu a mě nebaví stát u plotny. Někdo musí ty hladové krčky nakrmit, a tak jsem si dneska umixovala super rychlovku – mrkvovou raw polévku. Abych nebyla chamtivec, moc ráda se o to, jak na ní, podělím.
Tady asi bude potřeba trochu výkonnější mixér, aby byla polévka hladká a krémová. Kdo ví, ale třeba to zvládne i Váš letitý miláček s méně otáčkami. Příprava je jednoduchá a hlavně rychlá.
Na čtyři porce budeme potřebovat:
- 3 mrkve
- 1 petržel
- hrstku slunečnicových semínek, které si namočíme den předem – pokud chcete lehčí variantu, dávat se nemusí
- kousek cukety
- dvě lžíce zralého avokáda
- šťávu z půl citronu
- dvě lžíce kvalitního slunečnicového oleje
- sůl a pepř
- dvě lžíce lahůdkového droždí, ale není podmínkou (ne běžné droždí)
- dvě až tři sklenky vody
Postup:
V chladnějším počasí se může přidat kousek zázvoru, kurkuma nebo chilli. Je dobré vše, co nás prohřeje zevnitř.
Vše se dá do mixéru a mixujeme, mixujeme, mixujeme, dokud nemáme hladký krém. Ozdobit můžete dle libosti.
Oříšky a semínka je potřeba vždy před konzumací namáčet. Tímto procesem je probudíme a znásobíme v nich všechny důležité živiny a enzymy. Semena a ořechy totiž obsahují enzymové inhibitory, které jim zabraňují předčasně klíčit. Pro tělo jsou potom lépe stravitelné a může vstřebat co nejvíce živin.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.