MINISERIÁL RAW CUKROVÍ – Díl 8. Skořicovo-čokoládové kuličky
Ořechy ve spojení s kakaem jsou neodolatelnou záležitostí. Raw kakao je navíc odtučněné a plné vitamínů. Vlašské ořechy jsou dobrým zdrojem „hodných“ tuků a vlákniny. Obsahují draslík, hořčík, mangan, B-komplex a další důležité mikroprvky. Pro správnou činnost mozku máme sníst alespoň 3 ořechy denně. Vyživují totiž nervovou soustavu, posilují mentální činnost, zlepšují soustředění a paměť .
Budete potřebovat:
2 hrnky vlašských ořechů
1 lžíci kakaového másla
1 hrnek datlí
2 lžíce RAW kakaového prášku
½ lžičky mleté skořice
Postup:
Den předem namočte ořechy a asi 2 hodiny předem datle.
Ve vodní lázni opatrně rozpusťte kakaové máslo. Do mixéru vložte ořechy, datle a promixujte. Pak přidejte rozpuštěné máslo, raw kakaový prášek a skořici a dobře promíchejte nebo ještě jednou prožeňte mixérem. Z těsta si vytvořte kuličky a ty nechte asi 30 min odpočinout v lednici.
Naše tipy:
- Kakao lze nahradit karobovým práškem. Ale koule jsou báječné obalené také v sezamu!
- Pokud máte rádi badyán, můžete ho využít ke skořici nebo místo ní.
- Pokud nemáte kakaové máslo, v receptu ho vypusťte, jen déle mixujte, dokud není směs teplá a krásně voňavá.
- Koule budou leště lepší, pokud do nich podobně jako my zabalíte oříšek, nejlépe lískový.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.