MINISERIÁL RAW CUKROVÍ – Díl 5. Raffaelo
Raffaelo je jednou z nejoblíbenějších dobrot u nás v redakci. Vždy se po něm zapráší. I domácí je výborné, ale ve valné většině receptů se používá nějaký ztužený tuk. Pokud se této kokosové pochoutky nechcete zříct, ale přitom tolik nehřešit, myslete na své chuťové buňky i zdraví a zkuste náš báječný recept na veganské raffaelo. Chutná jako kupované, ale je bez přidaného cukru a jen s hodnými tuky. A vy se jistě budete divit, že se dá z pouhých 4 surovin vykouzlit zdravá dobrota, za kterou se nebudete muset stydět ani před tou nejnáročnější návštěvou.
Ve většině našich receptů používáme mandle i se slupkou. Zrovna Raffaelo by ale mělo být sněhově bílé. Proto je potřeba se připravit 2 dny předem a namočit mandle do studené vody. Vodu pravidelně vyměňujte. Za 2 dny a možná i dříve půjdou mandle ze slupky sloupnout podobně, jako byste je zalili vařící vodou.
Na cca 20 kuliček budete potřebovat
1 hrnek (asi 120 gr) strouhaného kokosu (+na obalení)
½ hrnku kokosového oleje
3 polévkové lžíce agávového sirupu
celé oloupané mandle (asi 20 ks)
Postup: Namočíme a oloupeme mandle.
Ve vodní lázni opatrně rozehřejeme kokosový olej a přidáme do mixéru spolu s kokosem a agávovým sirupem. Mixujte tak dlouho, dokud nevznikne poměrně pevná hmota. Jedině tak půjdou tvarovat kuličky, do kterých vtlačíte oloupanou mandli.
Náš tip: Aby se kuličky tolik nelepily, je vhodné si před tvarováním namočit ruce. Připravte si tedy misku s vodou.
Hotové kuličky vyválejte ve strouhaném kokosu, nechte alespoň 2 hodiny odpočinout v lednici a můžete podávat.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.