MINISERIÁL RAW CUKROVÍ – Díl 4. Pracny jen ze 3 ingrediencí
Příprava Vánočního cukroví už vrcholí, ale na raw receptury je stále čas. Raw cukroví je totiž nejlepší čerstvé, třeba jen odleželé v lednici. Je ale většinou tak dobré, že stejně déle jak 3 uskladněné nevydrží. Že se dá cukroví připravit i zdravě dokazují i raw pracny bez přidaného cukru, bez másla, mouky, vajec i laktózy. Budete potřebovat jen 3 ingredience, ale výsledek rozhodně stojí za to! Klasické cukroví je plné cukru a „zlého“ tuku a většinou ještě obalované v dalším cukru. Proto vyzkoušejte letos obalit cukroví v kokosu, sušeném ovesném mléce nebo přirozeně sladkém karobovém prášku.
Na raw pracny budete potřebovat
1 šálek vlašských ořechů
1 šálek datlí
2 lžíce kokosového oleje
Postup:
Den předem namočte ořechy, asi 2 hodiny předem datle.
Nejdříve rozmixujeme ořechy a datle. Ve vodní lázni opatrně rozehřejte panenský kokosový olej a přidáme k ořechovo-datlové drti a opět proženeme mixérem. Vzniklé tužší mazlavé těsto rozdělíme na stejné kousky, které opatrně vmáčkneme nejlépe do silikonových formiček na pracny. S úspěchem můžete použít formu na ořechy, bábovičky, ale také třeba rohlíčky.
Náš tip: Formu je lepší „vystlat“ potravinářskou folií.
Formy s obsahem dáme vychladit. Následně cukroví opatrně vyjmeme a můžeme obalit v kokosu, sezamu, máku…. fantazii se meze nekladou. Děti určitě ocení, když cukroví polijete čokoládou. Jak připravit raw čokoládu najdete zde. Menší tvary lze slepovat raw nutellou. Recept najdete zde.
Náš tip: Chcete více druhů cukroví bez práce? Přidejte do poloviny těsta lžíci raw kakaa nebo karobu a dělejte jiné tvary. Další druh cukroví je na světě a navíc s minimálním úsilím.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.