MINISERIÁL RAW CUKROVÍ – Díl 3. Hrudky s goji
Také máte pocit, že vánoční šílenství začíná každý rok dříve a dříve? Na Mikuláše ale propadnou vánoční horečce snad úplně všichni. Zapalte druhou adventní svíčku a zkuste mega jednoduché raw hrudky, které máte hotové hned a nemusíte tedy propadat panice, že ještě nemáte napečeno. Jsou ale tak dobré, že do Vánoc rozhodně nevydrží. Navíc velmi zdravé.
Goji neboli kustovnice čínská, která je považována za jednu z nejlepších superpotravin na světě, obsahuje aminokyseliny, zinek, železo, vápník, selen, hořčík, vitamín A, C, B1, B2, B6 a má obrovské protizánětlivé účinky. Dá se jíst jen tak. Její nakyslou chuť si jistě zamilujete. V dezertech je ale jednoduše bezkonkurenční! Zkuste ji použít v rámci dnešního receptu jen ze 3 surovin!
Na cca 15 větších hrudek budete potřebovat:
2 hrnky vlašských ořechů
1 hrnek goji
1-3 lžíce medu
Postup snad ani jednodušší být nemůže. Den předem namočíme ořechy. Asi 2 hodiny předem pak goji.
V mixéru rozmixujeme okapané ořechy a přidáme goji, které rozmixujeme nahrubo. Hmotu přemístíme do misky a dosladíme podle chuti.
Necháme chvilku odpočinout a lžičkou či prsty vytvoříme hrudky, které pokládáme na pečící papír a necháme odpočinout v lednici alespoň 2 hodiny.
Naše tipy:
Hrudky jsou výborné samy o sobě, ale ozvláštnit je můžete ještě brusinkami a sušeným švestkami, které spolu s goji také rozmixujete nahrubo.
Vychladlé hrudky můžete namáčet v čokoládě a opět necháme vychladit. Skladujeme v lednici v uzavřené nádobě. Recept na raw čokoládu najdete zde.
Nemáte rádi med? Místo medu lze použít jakékoliv jiné sladidlo, jako je fíkový, agávový či javorový sirup.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.