Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Miniseriál cukroví: Rybízové kytičky

Lis 1926 Autor: Redakce

Už dávno nepečeme desítky druhů cukroví. V podstatě nám zůstaly 3-4 druhy a tyto kytičky mají svoje místo vždycky jisté. Neváhejte jich napéct více, vydrží opravdu dlouho a výtečné jsou i po rozmražení.

rybizove hvezdicky

Asi na 30 kusů budete potřebovat:

  • 250 g hladké mouky
  • 70 g cukru
  • nastrouhanou kůru z ½ pomeranče
  • 2 žloutky
  • 125 g másla
  • 200 g rybízové marmelády
  • moučkový cukr na posypání

Na vále smícháme mouku s cukrem, žloutky, změklým máslem a pomerančovou kůrou. Vzniklé těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme alespoň hodinu odpočinout v ledničce. Než začneme s těstem pracovat, předehřejme si troubu na 200°C. Z těsta vyválíme placku a vykrájíme hvězdičky. Ty pak přendáme na plech a u poloviny kousků do středu vykrojíme ještě malou hvězdičku. Pečeme asi 10 minut. Po vyndání z trouby je necháme dobře vychladnout a až poté je potřeme marmeládou a po dvou kouscích slepujeme. Vždy k sobě dáme jeden kousek s vykrojeným středem a druhý bez vykrojeného středu.

cukrovi druhy

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

TOPlist