Miniseriál cukroví: Rybízové kytičky
Už dávno nepečeme desítky druhů cukroví. V podstatě nám zůstaly 3-4 druhy a tyto kytičky mají svoje místo vždycky jisté. Neváhejte jich napéct více, vydrží opravdu dlouho a výtečné jsou i po rozmražení.
Asi na 30 kusů budete potřebovat:
- 250 g hladké mouky
- 70 g cukru
- nastrouhanou kůru z ½ pomeranče
- 2 žloutky
- 125 g másla
- 200 g rybízové marmelády
- moučkový cukr na posypání
Na vále smícháme mouku s cukrem, žloutky, změklým máslem a pomerančovou kůrou. Vzniklé těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme alespoň hodinu odpočinout v ledničce. Než začneme s těstem pracovat, předehřejme si troubu na 200°C. Z těsta vyválíme placku a vykrájíme hvězdičky. Ty pak přendáme na plech a u poloviny kousků do středu vykrojíme ještě malou hvězdičku. Pečeme asi 10 minut. Po vyndání z trouby je necháme dobře vychladnout a až poté je potřeme marmeládou a po dvou kouscích slepujeme. Vždy k sobě dáme jeden kousek s vykrojeným středem a druhý bez vykrojeného středu.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.