Litá buchta blumami
Buchtu lze samozřejmě dělat s jakýmkoliv sezónním ovocem. Z blum, švestek či meruněk je ale zdaleka nejlepší. Díky jogurtu a spoustě ovoci je vláčná opravdu dlouho. My ale garantujeme, že se sní tak rychle, že se budete divit.
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek cukru krupice
- špetku soli
- 2 vejce
- ½ hrnku oleje
- ½ hrnku mléka (nebo méně)
- 2 vrchovaté lžíce bílého jogurtu
- ovoce
- skořicový cukr na posypání
- máslo a hrubou mouku na pekáč
Postup:
Blumy omyjte, nechte okapat, rozpulte a vypeckujte. Rozpalte troubu na 175 °C. Plech s vyšším okrajem vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
Smíchejte všechny ingredience na těsto (kromě mléka) a vymíchejte nebo vyšlehejte hladké těsto. Pokud je příliš tuhé, přidávejte mléko. Těsto vlijte na vymazaný a vysypaný plech. Na vrstvu těsta rozložíte odpeckované pokrájené blumy a posypeme skořicovým cukrem (můžete vynechat, pokud nemáte rádi skořici nebo pokud máte hodně sladké ovoce). Pečte asi 35 minut dozlatova. Před vyjmutím zkuste špejlí, jestli těsto nelepí. Nechte vychladnout (nejlépe na mřížce).
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.