Limetkový cheesecake
Extra jednoduchý, velmi svěží dezert pro letní dny. Ano. Není nic lepšího než limetkový cheesecake. Je výtečný, hotový raz dva a zachutná opravdu každému. Svěží krém je totiž citrusy jen ovoněný a doslova vyladěný. Recept je na klasickou dortovou formu (asi 24 cm).
Na korpus budete potřebovat:
- 150 g rozpuštěného másla
- 200 g máslových sušenek
Na krém budete potřebovat
- 200 g sýru v pozlátku typu Lučina (Palouček)
- 250 g Mascarpone
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 250 ml smetany ke šlehání (min 30% tuku)
- 2 lžíce moučkového cukru
- šťávu z jedné limetky
- želatinu (nejvhodnější je želatina v plátcích)
Na vrchní glazuru budete potřebovat
- 5 cl bílého rumu nebo vodky
- šťávu z jedné limetky
- vanilkový cukr
- želatinu
Postup:
Rozemelte sušenky a přidejte do nich rozpuštěné máslo. Hmotu upěchujte do pečícím papírem vyložené formy a dejte odpočinou do lednice.
Želatinu připravte dle návodu. Pokud použijete jako my tu v plátcích, nechte je nabobtnat v malém množství vody a pak zahřejte do rozpuštění, nechte mírně vychladnout.
Do téměř vyšlehané šlehačky přidejte sýry, opatrně prošlehejte, přidejte všechny zbylé ingredience a želatinu (asi 1-2 lžíce si nechte do glazury).
Dobře prošlehejte a navršte v rovnoměrné vrstvě na korpus. Opět dejte chladit.
Mezi tím svařte rum s limetkovou šťávou a vanilkovým cukrem. Nechte mírně vychladnout a přimíchejte želatinu. Za občasného zamíchání nechte trochu zchladnout. Pokud chcete, nastrouhejte na krém limetkovou kůru. Dort zalijte glazurou po celém povrchu a nechte řádně vychladit.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.