Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Křehký rebarborový koláč

Kvě 1217 Autor: Redakce

Právě nyní je sezóna rebarbory. Ta se dá nakládat, jíst za syrova, ale zdaleka nejlepší je do bublanin a na kynuté koláče. Paní Eva nám poslala rychlý recept na křehký koláč s rebarborou. My jsme ho v redakci upekli a zaprášilo se po něm cobydup.

Budete potřebovatrebarborovy kolac

2,5 hrnky polohrubé mouky
1,5 hrnku cukru krupice
1 prášek do pečiva
¾ hrnku mléka
2 celá vejce
5 řapíků rebarbory

Těsto si připravíme velmi jednoduše. Elektrickým šlehačem vymícháme 2 hrnky mouky, hrnek cukru, vejce, prášek do pečiva, ½ rozpuštěného másla a mléko. Řidší těsto vylejeme na vymazaný a vysypaný plech. Očištěné stvoly rebarbory (oloupeme z nich vrchní slabou slupku) nakrájíme na centimetrové kostičky a poházíme jimi těsto. Nakonec ze zbylého másla, cukru a mouky uhněteme mazlavější žmolenku, kterou dostatečně posypeme rebarboru. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 30 minut.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

2 reakce na Křehký rebarborový koláč
  • veronika 5.8.2012 (10:35)

    no ale kolik toho masla nejak tam v soupisce potreb chybi:(

    • Redakce 6.8.2012 (16:10)

      Dobrý den, velká omluva. V postupu už ale je 1/2 rozpuštěného másla. Stačí ho rozehřát v mističce v mikrovlnné troubě 🙂

Kategorie
<<Lis 2018>>
PÚSČPSN
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
události
Spolupracujeme:
Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist