Křehký rebarborový koláč
Právě nyní je sezóna rebarbory. Ta se dá nakládat, jíst za syrova, ale zdaleka nejlepší je do bublanin a na kynuté koláče. Paní Eva nám poslala rychlý recept na křehký koláč s rebarborou. My jsme ho v redakci upekli a zaprášilo se po něm cobydup.
2,5 hrnky polohrubé mouky
1,5 hrnku cukru krupice
1 prášek do pečiva
¾ hrnku mléka
2 celá vejce
5 řapíků rebarbory
Těsto si připravíme velmi jednoduše. Elektrickým šlehačem vymícháme 2 hrnky mouky, hrnek cukru, vejce, prášek do pečiva, ½ rozpuštěného másla a mléko. Řidší těsto vylejeme na vymazaný a vysypaný plech. Očištěné stvoly rebarbory (oloupeme z nich vrchní slabou slupku) nakrájíme na centimetrové kostičky a poházíme jimi těsto. Nakonec ze zbylého másla, cukru a mouky uhněteme mazlavější žmolenku, kterou dostatečně posypeme rebarboru. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 30 minut.
Komentáře k článku
veronika 5.8.2012 (10:35)
no ale kolik toho masla nejak tam v soupisce potreb chybi:(
Redakce 6.8.2012 (16:10)
Dobrý den, velká omluva. V postupu už ale je 1/2 rozpuštěného másla. Stačí ho rozehřát v mističce v mikrovlnné troubě 🙂