Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Konzervování zeleniny

Říj 1008 Autor: Redakce

Konzervace je prastará technika uchovávání ovoce nebo zeleniny na zimu, kdy jsou vitamíny potřeba stejně jako v létě. My Vám přinášíme úžasný recept na zavařeninu z podzimní zeleniny.

konzervace zeleninyKořenovou zeleninu očistíme a nakrouháme nebo nakrájíme. Následně připravíme papriky a rajčata ve stejném poměru (cca 2kg). Papriky nakrájíme na drobné proužky, z rajčat vykrájíme středy a nakrájíme jen dužinu.

Zbytky rajčat lze rozmixovat jako džus. Případně je můžeme svařit a ke konci vaření přidat vločky. Dostaneme tak 100% přírodní zdravou rajskou polévku, kterou nakonec ozdobíme bazalkou a petrželkou.

Na hrubo nakrájíme pórek a cibuli a mírně osmahneme na oleji, pak přidáme zbylou zeleninu, kterou dusíme až ztratí veškerou vodu. Udušenou zeleninu rovnoměrně nandáme do skleniček, pečlivě uzavřeme a sterilujeme 20min při 100 stupních.

Zeleninovou zavařeninu lze použít jako základ studených i teplých pokrmů. Směs je výborná na topinky.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist