Konzervování zeleniny
Konzervace je prastará technika uchovávání ovoce nebo zeleniny na zimu, kdy jsou vitamíny potřeba stejně jako v létě. My Vám přinášíme úžasný recept na zavařeninu z podzimní zeleniny.
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrouháme nebo nakrájíme. Následně připravíme papriky a rajčata ve stejném poměru (cca 2kg). Papriky nakrájíme na drobné proužky, z rajčat vykrájíme středy a nakrájíme jen dužinu.
Zbytky rajčat lze rozmixovat jako džus. Případně je můžeme svařit a ke konci vaření přidat vločky. Dostaneme tak 100% přírodní zdravou rajskou polévku, kterou nakonec ozdobíme bazalkou a petrželkou.
Na hrubo nakrájíme pórek a cibuli a mírně osmahneme na oleji, pak přidáme zbylou zeleninu, kterou dusíme až ztratí veškerou vodu. Udušenou zeleninu rovnoměrně nandáme do skleniček, pečlivě uzavřeme a sterilujeme 20min při 100 stupních.
Zeleninovou zavařeninu lze použít jako základ studených i teplých pokrmů. Směs je výborná na topinky.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.