Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Kokosovo kakaový srnčí hřbet

Říj 1107 Autor: Redakce

sladky srnci hrbetObčas je potřeba tvar sladkých dezertů změnit. Nebojte se využít klasický srnčí hřbet. Po vychladnutí jde buchta dobře vyklopit a na talířku vypadá velmi dekorativně. Navíc jde o jeden z menších dezertů, který klidně ke kávě sníte ve dvou. Další ne spornou výhodou je, že vám nabízíme recept na lité těsto. Tedy smíchej a máš hotovo!

Na sladký srnčí hřbet budete potřebovat

buchta do srnciho hrbetu

250 g polohrubé mouky
230 g cukru
1 prášek do pečiva
3 vejce
½ hrnku oleje
½ hrnku mléka
½ hrnku kokosu
3 lžíce granka

Ve větší misce smícháme všechny sypké přísady (krom kakaa a kokosu), přidáme tekuté a šleháme alespoň 5 minut elektrickým šlehačem. 2/3 tekutějšího těsta nalijte do vymazané a vysypané formy srnčí hřbet. Do zbytku těsta zapracujte kokos a kakao. Tmavé těsto nalijte doprostřed formy (viz obrázek vlevo). Pečte v předehřáté troubě asi 30-40 minut na 180 stupňů.

Náš tip: Buchtu můžete různě obměňovat, pokud místo kokosu použijete mandle nebo jiné oříšky.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

TOPlist