Kapr čerstvý stejně jako rozmražený
Český kapr – jídlo nejen na Vánoce
Jistě každý z nás zachytil kampaň na podporu konzumace sladkovodních ryb v České republice. My se s tímto doporučením přidáváme také.
Málokdo ví, že se kapr nemusí připravovat pouze čerstvý, ale stejně dobře chutná i rozmražený. Když koupíte kapra živého, je nejlépe ho vykuchat, očistit a zbavit hlavy a ploutví.
Mrazíme ho v celku nebo rozpůleného v uzavřeném igelitovém sáčku. Dnes už je k sehnání kapr i v supermarketech, kde ho najdete vakuově baleného v hlubokomrazících boxech.
Kapra nikdy nepřipravujeme zmraženého, musíme ho nejlépe den předem nechat rozmrazit. Nikdy nepoužíváme mikrovlnou troubu.
Nejvhodnější způsob je kapra rozmrazit ve studené vodě. Následně naporcovat, prosolit a pokapat čerstvou citrónovou šťávou a nechat odležet. Pak už kapra smažíme či pečeme, ale hlavně si na něm náramně pochutnáme 🙂
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.