Jednoduchá cuketová buchta s Margotkou
Také máte přebytek cuket? Můžete ji přidat do bramboráků, zapékat, grilovat, obalovat. Zejména děti ale ocení buchtu, která je díky cuketě svěží a vláčná a díky tyčince Margot zase s čokoládovým nádechem. Jednoduchá příprava navíc dělá z této pochoutky opravdu velmi oblíbenou buchtu.
Budete potřebovat
2,5 hrnku polohrubé mouky
1 střední cuketu (2 hrnky nastrouhané)
1 hrnek cukru
1 tyčinku Margot (větší)
2 vejce
1 kypřící prášek
½ hrnku oleje
½ hrnku mléka
špetku soli
Postup:
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Omyjeme a osušíme cuketu. Pokud chcete, můžete ji částečně nebo úplně oloupat. Ve šlehací míse smícháme všechny sypké ingredience, přidáme vše ostatní krom cukety a Margotky. Vyšleháme řidší těsto.
Do něho opatrně ručně zamícháme s nastrouhanou cuketou tyčinkou Magot a nalijeme na plech, který jsme si předem vymazali a vysypali hrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut do zlatova.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.