Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Jak na domácí vegetu

Čvc 2016 Autor: Redakce

Dochucovadla všeobecně mají vysoký obsah soli a velmi často se jim přezdívá předražená sůl. Zeleniny obsahují jen nepatrné množství. Právě jsme se v době, kdy na zahrádce všechny přísady pomalu, ale jistě dozrávají, jsme nemohli jinak, než udělat si vegetu vlastní, domácí, bez soli a 100% přírodní.

Budete potřebovat jen oblíbenou zeleninu a sušičku.

suroviny na domaci vegetudomaci vegeta

My jsme požili:

  • 1 kg celeru
  • 1kg mrkve
  • 1 kg petržele
  • Cibuli, česnek, pór (dohromady asi 1 kg)
  • Zelené bylinky (od každého velkou snítku): libeček, kudrnatou i hladkosrstou petrželku, pažitku, nať z celeru a podobně

domaci vegeta recept

Postup:

Zelené bylinky omyjte a nechte zcela usušit. Zbylou zeleninu očistěte a nakrájejte na tenká kolečka, která rozložíte na pláty sušičky nebo na pečící papír na plechy a necháte schnout přirozeně na vzduchu (to může trvat i týden). Zelené bylinky usušte tak, jak jsou.

Dokonale usušenou zeleninu stačí rozmixovat a naplnit skleničky. Krom neuvěřitelně širokého použití tohoto dochucovadla jste dostali i dokonalý dárek.

domaci vegeta slozeni

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Jedna reakce na Jak na domácí vegetu
  • heluna 20.7.2020 (20:18)

    Zajímavý recept na vegetu.

Kategorie
<<Říj 2020>>
PÚSČPSN
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
události
Spolupracujeme:
Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist